Vintervarma Marsa Alam i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Vintervarma Marsa Alam i Egypten

Marsa Alam har vuxit till sig något enormt sedan jag första gången var där 2001.
Tack vare flygplatsen börjar allt fler hitta till spännande dykning och fina hotell.
Marsa Alam är en plats för  riktiga latmaskar. Inga närbelägna fantastiska tempel som måste beskådas, inga fantastiska shoppingfynd som bara måste göras. Det är till och med svårt att ta en taxi härifrån för att utforska omgivningarna, och det kan vara en fördel för den som är i akut behov av vila.
Återstår sol och strand. Loja dagar som sakta övergår i loja kvällar. Man behöver inte ens anstränga sig för att välja middagsrestaurang. Man äter på hotellet, eftersom det är all inclusive som gäller. Kvällsnöjet i Marsa Alam begränsas till den underhållning som hotellen arrangerar. Men i Marsa Alam behövs knappast mer då kan man dyka  eller snorkla i ett av de mest pristina vatten som finns på planeten.
Då, För drygt tio år sedan, innan massturismen nådde Marsa Alam, var det också främst dykare och undervattensfotografer som sökte sig hit (å så jag då…), hitlockade av de kilometerlånga korallreven utanför kusten. På de flesta ställen i Marsa Alam når dessa rev ända in till vattenbrynet och därför badar man från långa badbryggor för att inte förstöra de orörda korallerna. Vissa av Marsa Alams hotell ligger dock vid vackra och barnvänliga sandstränder och många småbarnsfamiljer tycker att Marsa Alam är ett fantastiskt resmål, tack vare bekväma hotell och relativt stillsam stämning.
När jag själv för första gången kom hit till Marsa Alam fanns här knappt mer än en liten fiskeby och några dammiga militärutposter som inte gjorde mycket väsen av sig. Idag är det annorlunda. Efter det att den gamla militärflygplatsen rustats för turism, var det sista hindret undanröjt och det byggdes (och byggs) nya hotellanläggningar i rasande fart.
På bara på några år har Marsa Alam vuxit från cirka 2000 till 10 000 invånare.
De flesta av hotellen i Marsa Alam ligger norr om den ursprungliga orten. Själva byn är inget direkt något charmigt ställe och ytterst få turister letar sig hit. vilket gör att man här trots allt får en glimt av egyptisk vardag. Här finns kafféer, apotek och vanliga livsmedelsbutiker.
Se & Göra
Utflykt i öknen eller till Luxor. Tänk på att i Marsa Alam finns inga vanliga taxibilar, men att hotellen har limousinservice.
Dykning
Dyk bland de främsta korallreven och upptäck en ny värld.
Dykpaket, 1 dag ca 315 kr, 5 dgr ca 1500 kr.
Äta & Dricka
Begränsade valmöjligheter eftersom de flesta hotell i Marsa Alam är all inclusive.
Cacio e Pepe
Italiensk fiskrestaurang i Galawa Residence, ett område med andelslägenheter. En middag består av bruschetta, tagliatelle med hummer, fiskravioli samt efterrätt.
27 Naser Muhammed alKarati
Tel +20 659 220 005
Middag från 200 kr.
Shoppa
Traditionella turistbutiker
 

Tags: , , ,

Lämna ett svar