Vesiren av Övre Egyptens grav har hittats i Luxor!

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Vesiren av Övre Egyptens grav har hittats i Luxor!

Ingången till Karabaskens tidigare upptäkta grav

Ingången till Karabaskens tidigare upptäkta grav


En grav tillhörande Padibastet,  vesir av Övre Egypten under 26:e dynstin har upptäckts i en annan tidigare (2006) hittad grav i södra Assasif.
Den tidgare graven som upptäcktes redan 2006 tillhör en man vid namn Karabasken, och som var härskare över Thebe och Amuns fjärdepräst under den 25: e dynastin för över 2500 år sedan.
Den nyfunna graven innehåller målningar och arkitektoniska detaljer som speciellt utformats för Padibastet.
Forskarna räknar med att få ytterligare information om graven under den förtsatta undersökningen då graven skall grävas ut och rengöras.
Utgrävningsledaren Elena Pischikova, berättade för Ahram Online att ”Padibastet kan ligga begravad i en gång från en av kammararna, eller från huvudgravkammaren i Karabaskens grav.”
”Det är en mycket viktig upptäckt,” sa den egyptiske antikvitetsministern Mamdouh Eldamaty och förklarade att upptäckten kastar mer ljus på den arkitektur och den design som användes för gravar för de högsta regeringstjänstemännen under den Saitiska perioden, särskilt under den 26: e dynastin.

Begravningsplatsen i el-Assasif ligger på Nilens västbank vid Thebe, i den torra dal som leder upp till Deir el-Bahri, drottning Hatcsheptsuts gravtempel och söder om begravningsplatsen i Dra Abu el-Naga.