Antikt: Kleopatras grav hittad?

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Antikt: Kleopatras grav hittad?

Kleopatras Grav funnen i Alexandria?

Kleopatras Grav funnen i Alexandria? Vi skräddarsyr resor till hela Egypten - Klicka på Bilden!


Arkeologer börjar nu en utgrävning i Egypten under nästa vecka i ett försök att lösa ett mysterium som har förbryllat historiker i hundratals år: Var finns Kleopatras och Markus Antonius gravar?
Arkeologer letar efter gravarna efter den berömda Egyptiska drottningen och den Romerske generalen, som begick självmord år 31 f.Kr, och  man har redan påbörjat en schaktning av tre områden nära ett tempel i Alexandria där gravarna kan tänkas ha placerats,  meddelade Egyptens motsvarighet till Riksantikvarieämbetet, i ett uttalande under onsdagen.
Kleopatra och Markus Antonius, vars relation senare kom att förevigas av William Shakespeare och sedan i en film med Elizabeth Taylor och Richard Burton, kan ha blivit begravda i ett djupt schakt i det tempel som man hittat i Alexandria i närheten av Medelhavet.

Kleopatra staty hittades på platsen förra månaden

Kleopatra. Våra resor till Egypten: Klicka på Bilden!


På platsen för utgrävningarna hittade arkeologerna förra året ett alabaster huvud från en Kleopatra staty, 22 olika mynt präglade med Kleopatras porträtt samt en mask som tros tillhöra Markus Antonius.
De tre områdena identifierades förra månaden genom en radar undersökning av Taposiris Magna templet. Templet ligger nära Alexandria och byggdes under farao Ptolemeies II (282-246 f. Kr.)
Läs mer:
-Sorry Liz, men detta är Kleopatras verkliga utseende
BBC News: ”Dig may reveal Cleopatra´s tomb”

Tags: ,