Tips: Shopping i Hurghada

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Tips: Shopping i Hurghada

En av det ”gamla Hurghadas” höjdpunkter är ett besök på lokalmarknaden ”el-souk”, där man kan ströva genom täckta gränder med oräkneliga hantverksbodarklädesaffärerutefter krydd-doftande gatorna. Typiska produkter som säljs här är allehanda hantverksom mattor och textiliersmyckenshishas(vattenpior), kopparföremålparfymer,lädervaror samt glasföremål.
Den nya Hurghada Marina Boulevard ståtar med ett 100-tal nya och spännande butiker. Detta är stället att be ge dig till om du letar efterstora märken som Nike, Adidas, Timberland, Levi’s, eller ett par designade glas- och solglasögon från GucciArmani och Oakley, till hyfsade priser. Men ändå, säga vad man vill om Hurghadas markander – de är och förblir rätt artificiella och turistanpassade både vad gäller priser och utbud!
Om du verkligen vill handla spännande föremål så bör du bege dig till Kairo. Här finns förutom orientens största basaar (som är mycket, mycket större) än den ”turistdel” som du hinner knappt hinner nosa på om du åker med charterarrangörernas resor hit. Dessutom finns i Kairo en mängd stora moderna shoppingcentra med som alla håller ”inhemska priser”. Andra tips marknaden i Aswan (för kryddor mm), och i Siwa för traditionella Berbes sycken i silver, mattor och vävnader samt den väldigatygmarknaden i Alexandria. Nämnas bör också ”souk elgomaa” eller ”fredagsmarknaden” i  Kairo – som är som en loppmarknad av gigantiska mått där du kan köpa allt från uppstoppade djur till sekel-gamla vackra kristallkronor och speglar, antikviteter, möbler och begagnade husgeråd – allt i en salig blandning!

Tags: , ,

Ett svar

  1. marielouise skriver:

    Allt som Johannes delar med sej utav är överskådligt o intressant
    så också denna sida..
    tackar…

Lämna ett svar