Taxi eller Buss: Hur tar man sig runt i Hurghada?

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Taxi eller Buss: Hur tar man sig runt i Hurghada?

Även om en  promenad är det bästa sättet att ta sig runt i Ed-Dahar, så behöver du lokala transportmedel för att nå Sigala (Sakkala) eller om du kommer ännu längre söderifrån utefter  ”the Resort Strip”.
Lokala Mikrobussar fr. c:a 1 krona-7kronor/per person inom stan
Lokalbefolkningen förlitar sig på privata små minibussar som utgår från ”Centraal” dvs. -Telefoncentralen som ligger på Tariq en-Nasr och utgör slutstation för mikrobussarna i staden. Sträckan till ”Centraal” från Sigala (50pt), från Sheraton (1 EGP) och så långt söderut som Jasmin Village (21 km) (5 EGP). Minibussarna avgår i en strid strömm med några få minuters mellanrum från kl 07:00 på morgonen till 22:00 på kvällen, och de kan flaggas ner vartsomhellst efter färdvägen (se till att ha jämna pengar att betala med  innan du hoppar in).
Taxi i Hurghada
Det andra alternativet är att vinka in en privat taxibil som mer än gärna tar dig dit du vill! Taxameter finns inte så räkna med att betala 5-10 EGP (7-15 kr/bil) för en tur inom Ed-Dahar, 10 EGP till Sigala (Sakkala) eller Sheraton och 15-30 EGP till Hotellen längre söderut längre ut. Priserna ökar när de sista minibussarna har avgått – dvs långt innan diskoteken stänger. Om du behöver hyra en taxi för heladagen Brukar 120-150 EGP räcka för fem eller sex timmar, förutsatt att du inte kör längre än till Port Safaga.
Cycklar
Endel turister väljer att trampa runt på hyrda cyklar, vilket är OK i stan om du kan hantera trafiken men inte att rekomendera för längre färder utefter kustvägen, som ofta har starka kastvindar. Det finns många platser runt basaren att hyra cyklar på för 10-20 EGP per dag, priserna i Sigala (Sakkala)är något högre. Om du verkligen vill ta sig runt kan du hyra en bil. Lokala biluthyrnings företag har lägre priser än de större företagen, men de tilhandahåller ofta bara dåligt underhållna bilar, och endast för kortare körsträckor.

Tags: , , ,

Lämna ett svar