Att Snorkla i Sharm el Sheikh – Tips och Råd

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Att snorkla  i vattnen kring Sharm el Sheikh är verkligen fantastiskt. Även om det finns flera lättillgängliga rev i centrala Naama Bay, är det dock bättre att ta sig ut till de mer imponerande Near-, och Middle- Gardens, eller  det ännu vackrare Far Garden. Near Garden ligger i ett område i den norra delen av viken alldeles nedanför Sofitel Hotel, och The Middle- och The Far- Gardens ligger nedanför Hyatt Regency Hotel. Alla dessa platser kan nås till fots, eller så kan du ta en båt som anordnas av flera av Naama Bays dykcentra. Kom dock ihåg att ta med dig gott om dricksvatten och rikligt med solskydd med hög faktor.
Ett annat fint ställe för att snorkla på är Ras Um Sid Reef, i närhet
en av ”The Lighthouse” i Sharm el-Sheikh, som är känd för sina solfjäderskoraller och fullständiga överflöd av fisk, även om den lilla stranden är uppdelad upp mellan flera resorthotell och kan bli ganska packad och trång under dagarna.  Bortsett från Ras Um Sid Reef, – ligger de mycket populära Tempel- och Fiasco- Reef  inom enkelt simavstånd, och även om de främst är dykdestinationer kan även snorklare uppleva dess flora och fauna på nära håll. Invid Ritz Carlton Hotel ligger Amphoras Reef, en annan mycket populär snorklings plats. På väg i riktning mot flygplatsen, ligger Sharks Bay, också här finns det gott om bra snorklingsrev, som besöks av stora rockor under våren. Biljetter till stranden kostar drygt 15Le, och säljs i stugorna på vänstra sidan om stranden.
Det är även möjligt att komma ut till än mer avlägsna platser genom att följa med på de utflykter som görs av  dykbåtarna, sådana utflykter arrangeras av de flesta lokala dykcentra, räkna med att betala mellan 25USD till 50USD för en dagstur. Många av dykklubbarna gör även speciella snorklingsprogram till Ras Mohammed National Park, med priser som börjar runt 50USD. Samtidigt som det finns utmärkta snorklingsmöjligheter i parken, försäkra dig om att de tar dig till en lämplig plats för just snorkling, då många dykområden är inte alltid är idealiska för snorklare, och vissa områden har starka underströmmar som inte är att leka med för dig som känner dig lite osäker.
De flesta dykcentra och hotell hyr ut ansiktsmask, snorkel och fenor. Tillsist: -Kom ihåg att samma regler gäller för snorklare att dykare vad gäller att göra så liten åverkan på naturen som bara möjligt. Snorklare tenderar att hålla sig till grundare vatten, villket gör deras fenor ofta gör mer skada på reven än vad dykare gör, så var noga med att hålla dig på avstånd från korallerna, och inte sparka upp sand som kväver dessa känsliga organismer.