Olika områden i Sharm el Sheikh

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Sharm el Sheikh betår av flera olika delar, och jag har här valt ut några av mina egna favorit områden.
De flesta hotell i Sharm el Sheikh ligger grupperade längs eller ett snäpp inåt land från stranden i Naama Bay.
Naama Bay
Gillar du att befinna dig mitt  i händelsernas centrum? Centrala Naama Bay – kantas av en lång trevlig strandpromenad som samman binder områdets hotell,  restauranger, caféer och butiker – är platsen för dig!. Naama bay har riktigt fina stränder, bra shopping, kvällsnöjen och många högklassiga hotell som passar både par och familjer.
Ju längre bort från detta område du kommer, desto lugnare blir Sharm: de flesta av de resorter kantar kusten norr om Naama Bay är relativt lugna exklusiva resorthotell med sina egna sanddstränder. Det är både enkelt snabbt och billigt att  ta en taxi från hotellen till de mer centrala delarna av Sharm el Sheikh.
Sharm el Maya, ligger ca 6 km väster om Naama Bay, och livet här kretsar kring den stora marknaden i området som kallas Sharm Old Market. Sharm el Maya är Sharms äldsta del här kan du bo högklassigt på ett riktigt trevligt hotell med kolonial arkitektur, många faciliteter och egen strand. I området hittar du också  enkla billiga och trevliga  små mer lokala restauranger och i den sydvästra delen av Sharm el Maya ligger hamnområdet.
Al Montaza Bay
Rofylld bukt med fantastiska stränder och snorklingsrev. Här finns två riktigt högklassiga hotell med All Inclusive och många njutningsskapande faciliteter.
Ras Um Sid
Sydost om Hadaba ligger det populära området Ras Um Sid, med en mycket trevlig kuststräcka, en fyr och en rad exklusiva hotell.
Ras Um Sid är ett både mångsidigt och familjevänligt resmål på en platå vid havet. Förutom fina stränder med korallrev finns ett stort vattenland, gokartbana, en temapark och ett shoppingcenter.
Nabq

Ett av kustens nyare resmål, som växt till ett färgstarkt semestercentrum. Här presenterar Fritidsresor både ett högklassigt Blue Village Exotic och ett Blue Star Club. All Inclusive ingår på alla hotell.

OBS
Då inga svenska charterarrangörer har resor till Sharm och Dahab i vinter rekommenderar jag Turkish Airlines för biljetter. De har både bra priser och bra flygtider, med ofta korta mellanlandningar i Istanbul och Kairo:

Och… skall du vidare till Dahab, Nuweiba eller Tabah rekommenderar jag att du bokar din transfer transfer via pålitliga och mycket prisvärda Resorthoppa:
.
För Hotell i Sharm el Sheikh:

Lämna ett svar