Restauranger i El Gouna

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

I El Gouna finns ett antal bra restauranger som erbjuder allt från europeiskt till amerikanskt och asiatiskt. Ett fåtal egyptiska restauranger finns också, även om de är ganska sällsynta. De flesta restauranger ligger samlade kring marinan och downtown. Alla större hotell har också en eller flera restauranger inne på området som i regel håller mycket hög klass.
Nästan alla restauranger har trevliga uteserveringar. Speciellt de som ligger i marinan. Här har du vacker utsikt
över havet och de lyxiga båtarna Kom ihåg att El Gouna är ett område uppbyggt för turister med mottot att vara Egyptens mest exklusiva semesterort. Prisnivån är därför högre här än exempelvis i Hurghada, men det för också med sig betydligt bättre service och standard, på det mesta.
Captains steakhouse
Mysig restaurang nere i marinan som serverar härliga stekar på amerikanskt vis. Trevlig uteservering med utsikt över havet och de lyxiga lustjakterna.
Prisnivå: Låg
El Zaiem
En av de få egyptiska restaurangerna i El Gouna! Här kan du avnjuta traditionella rätter som fuul, kofta och firakh till riktigt bra priser. El Zaiem ligger downtown.
Prisnivå: Låg
Le Deauville
Liten och mysig fransk restaurang nere i marinan. Kvällens meny finns skriven på en griffeltavla och finns tid ger den franska kocken gärna personliga rekommendationer om maten och vinerna. Trevlig uteservering med utsikt över havet och de lyxiga lustjakterna.
Prisnivå: Medel

Jobos
Trevlig restaurang/bar centralt downtown, nära busstationen som bland annat serverar utsökta sallader och mackor. En av delägarna är svensk, vilket har resulterat i att man numera hittar ”swedish meatballs with mashed potatoes and gravy” på menyn. Ibland visas ishockeymatcher och fotbollsmatcher på TV:n. Bra stämning och humana priser.
Prisnivå: Låg
Upstairs
Svenskägd restaurang som serverar exklusiv och god mat.Ligger downtown i El Gouna och är det perfekta valet för speciella tillfällen.
Prisnivå: Medel
La Scala
Italiensk restaurang med en dansk kock i köket. Trivsam atmosfär och bra mat till ett rimligt pris. Ligger i marinan.
Prisnivå: Låg
BleuBleu
Omtalas som en av de bästa restaurangerna i El Gouna. Serverar kött- och fiskrätter, men har annat också, som till exempel en liten vegetarisk meny. Ligger i Abu Tigi-marinan.
Prisnivå: Medel
Spaghetteria del Porto
En av de mest omtyckta och uppskattade pastarestaurangerna i El Gouna. Ligger i Abu Tigi-marinan, i slutet av promenadvägen.
Prisnivå: Låg

Läs mer om El-Gouna i Egypten

[custom-facebook-feed]