Att göra i El Gouna – Aktiviteter

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Aktiviteter i  El Gouna
El Gouna i Egypten är ett Mecka för snorklings- och dykentusiaster. Här finns dessutom en mängd andra vattenaktiviteter och gillar du golf behöver du inte bli besviken.
Golf
I El Gouna ligger en av Egyptens bästa golfbanor, El Gouna Golf Club. Banan ligger mitt i byn och är en omväxlande, lagom lång 18-hålsbana för alla typer av spelare.
HCP-gräns: 45.
Greenfee: ca 75 euro/person
Hyrset 18 hål: ca 15 euro
Elbil 18 hål: ca 25 euro
Tel: (020) 0127464712, för bokning
Vattenaktiviteter
I El Gouna finns nästan obegränsade möjligheter till olika typer av vattensporter. De flesta lite större hotell har egna vattensportscenter där du kan prova på allt från vattenskidor till trampbåtar, segelbåtar, vindsurfingbrädor etc. Bor du på ett hotell som inte kan erbjuda detta kan du många gånger ta del av ett annat hotells faciliteter.

Dykning och snorkling
Under Röda havets glittrande yta gömmer sig några av världens absolut bästa dykplatser, och du kan välja mellanen rad olika typer av dykning: vrakdykning, driftdykning och så vidare.
I El Gouna finns ett antal olika dykcenter att välja mellan.
Alla center har egna dykbåtar och de flesta kan erbjuda instruktörer som talar både engelska, tyska, italienska och till och med svenska. Säkerhetsnivån är hög (om du väljer ett välrenommerat dykcenter) och båtarna håller i regel mycket hög standard.
Snorklingsturer 
För dig som nöjer dig med att snorkla finns en uppsjö av båtturer och snorklingsutflykter att delta i, dagligen. Precis som på dykbåtarna gör båten ett eller ett par olika stopp då man får hoppa i och snorkla. Instruktörer finns ombord. En hel dags snorkling från båt kostar ca 300 EGP/person, inklusive snorklingsutrustning, snorklingsguide och lunch ombord.
Prova-på Dyk
För dig som vill prova på hur det är att andas under vatten erbjuder de flesta dykskolor så kallade prova-på-dyk. Du får då en kort teoriintroduktion, hur utrustningen fungerar och vad som är viktigt att tänka på innan du, tillsammans med en instruktör, går ner ca 5-8 meter under ytan. Ett prova-på dyk från båt kostar ca 350 EGP/person
Dykkurser 
De allra flesta dykcenter erbjuder dykkurser, från nybörjarnivå upp till riktigt avancerade kurser inom teknisk dykning. En Open Water-kurs (för att få ett certifikat) kostar ca 2651 EGP och erbjuds i olika uppsättningar. Kursen tar 4 dagar. I priset ingår vanligtvis kurslitteratur och utrustning.
Färdiga dykpaket
För dig som redan har dykcertifikat finns mycket att välja mellan. De flesta dykskolor erbjuder dykpaket på ett antal dagar. Tillsammans med en instruktör lägger du då upp en plan för dagarna, det vill säga vilka dykplatser du vill besöka beroende på vad som är möjligt med tanke på väder, antal deltagare etc. En dags dykning, med två dyk från båt, kostar ca 304 EGP. Bokar du ett dykpaket på flera dagar blir kostnaden per dag något lägre. I priset ingår vanligtvis inte utrustningen. Den hyr du separat och betalar per ”del”. Detta då många dykare oftast har med sig sin egen utrustning.
Liveaboards
För dig som vill ha den ultimata dykupplevelsen finns ett antal dykskolor som erbjuder så kallade ”Liveaboards”. Du åker då ut på en båt i 3-7 dagar. Bor gör du ombord på båten och varje dag dyker du på olika platser. En Liveaboard kräver ett visst antal deltagare och är självklart beroende av bra väder, varför det är säsongsbetonat. Ombord på båten finns vanligtvis ett antal instruktörer och en besättning bestående av Kapten,skippers och en kock. Vanligtvis ingår helpension, eller All Inclusive.
Ökensafari med fyrhjulingar
Fyrhjulingar eller sk. ”quadbikes” finns att hyra för minimum två timmar upp till en hel dag. Turen sker med guide genom öknen. Det finns också möjlighet att besöka en beduinby. För mer information kontakta informationscentret i downtown El Gouna.
Gokart
Gokartbanan hittar du på vägen mellan downtown och marinan. Pris: ca 100 EGP för 10 minuter. Öppet: kl. 11.00-22.00.
Paint Ball Ligger vid sidan av Gokartbanan, på vägen mellan downtown och marinan. Pris: 20 EUR för 100 skott.
Minigolf
Ligger i marinan. Pris: 20 EGP (vuxen), 10 EGP (barn). Öppet: ca kl. 14.00- 19.00
Jalla Horsestables
Ridturer i öknen och på stranden arrangeras av Yalla horsestable som ligger i närheten av hotell Captains Inn. Stallen har en holländsk ägare och erbjuder både klassiska arabhästar och ponnys. Det finns också möjlighet till kamelridning, men detta måsta bokas i god tid. Pris: ca 25EUR för en timme. Öppet: kl. 06.00- 17.00.
Aquarium
Detta akvarium, som ligger downtown, ger en fin inblick om livet i Röda havet. Inträdesbiljett kostar 5 EUR per person. Barn under 6 år går in gratis. Öppet: kl. 10.00- 22.00.
Cheeky Monkeys
Lekland för barn i marinan. Pris: ca 40 EGP per person. Öppet: kl. 12.00- 21.00.


 

Läs mer om El-Gouna i Egypten