Guide: Resor till el-Gouna

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

[put_wpgm id=18]
El Gouna ligger cirka två och en halv mil norr om Hurghada och skapades för att bli det perfekta semesterparadiset. Här är du nästan alltid omgiven av vatten.
Hotellen i El Gouna
Många av hotellen i El Gouna ligger på egna små öar och kanaler och badbara laguner skapar en mycket speciell atmosfär. Sandstränderna är långgrunda och här trivs barnfamiljerna. De flesta hotell i El Gouna har pool och erbjuder ett rikt utbud av sportaktiviteter. För den som vill spela golf i El Gouna finns en riktigt bra 18-hålsbana utanför centrum.
El Gounas dine around-program
De flesta hotell och restauranger i El Gouna ingår i ett dinearound-program vilket innebär att gäster som bokat hel/halvpension eller All Inclusive kan välja att äta på en annan restaurang. Dryck ingår inte och väljer du en restaurang med högre standard än hotellet du bor på tillkommer en extra avgift.
Surfa i El Gouna
Utanför stränderna kan du upptäcka en helt ny värld under vattenytan. Korallreven är oerhört vackra och art­rikedomen i Röda havet är fantastisk. Dyk ner i det stora blå och upptäck de färgglada fiskarna. Passa också på att surfa under resan. Surfmöjligheterna är perfekta och vattnet håller en behaglig temperatur.
Gammaldags charm
Inspirationen till arkitekturen i El Gounas centrum är hämtad från den nubiska kulturen vid Assuan. Gränderna är smala och husen målade i varma färger. Trots att byggnaderna är nya är stilen gammaldags, vilket ger staden en alldeles speciell charm. Mycket arbete har lagts ned på att planera omgivningarna. Färgspelet mellan klarblå himmel, turkost vatten, gyllengul sand, grönskan och byggnadernas jordiga färger är fantastiskt.
Kombinera din resa
Missa inte möjligheten att kombinera flera orter på din resa. El Gouna kan till exempel kombineras med konungarnas Dal i Luxor.

Läs mer om El-Gouna i Egypten