Kite, dyk, windsurfing och snorkling i Dahab

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

 
Ni som letar efter en semester med givna adrenalin-kickar kommer definitivt att gilla Dahab, som har perfekt väder för vind-och kitesurfing och många olika och världsberömda platser för dykning och snorkling.
Riktiga entusiaster kan fråga i receptionen på hotellet för information om alla alternativ som står tillbuds. Konkurrensen är stor vilket gör att du får bra priser vart du än går, men var nogrann när du kollar utrustningen. Vissa har använts i många år och du vill verkligen inte att något går fel när du befinner dig 20 meter under vattenytan.
Personligen rekomenderar jag Blue Hole Divers som du hittar i Södra delen av stan. Blue Hole Divers är ett av de äldsta och mest etablerade av dykföretagen i Dahab. Fråga efter Heisam (ägaren) och hälsa från mig (om han ej minns mig ”Mr Youhanna, From Sweden, friend of Mr Benny” brukar hjälpa..;-)
Den sandiga lagunen ”Lagoona” i södra Dahab har de bästa platserna för vindsurfing: den ligger på en dryg 40-minuters promenad söderut från ”Downtown” Du hittar lätt hit genom mängden drakar som flyger i luften här från alla kite-surfare. Även den inbitne windsurfaren kommer att njuta av detta blåshål. Dykare å andra sidan bör främst bege sig till Blue Hole: c:a Tjugo minuters jeeptur norr om Dahab (LE25 per person för en Jeep-tur ToR är ett rimligt pris). Blue Hole är ett veritabelt himmelrike för alla som älskar färgsprakande marint liv och dramatiska korallrev.
Tyvärr har Blue Hole även blivit en port till himmelen för åtskilliga gränstestande dykare. Smeknamnet ”Diver’s Cemetery,” vittnar om att Blue Hole är lika farligt som det är vackert. Det 130 meter djupa ”hålet” har länge varit något av en idiotiskt mandomsprov för några av de mest erfarna dykarna i världen. Jag föreslår att du inte inte försöker att ansluta sig till de 40+ döda dykare som dansade med djävulen i den vertikala undervattensgrottan nere i hålet, Att snorkla vid ytan, eller dyka normalt är fullt tilläkligt för att bjuda på ett av världens bästa dyk eller snorklingsupplevelser. Och platsen är verkligen magisk!!!
Det är bättre att ta med egna snorklingsmask från Dahab eftersom det är mycket billigare att hyra från staden än från kaféerna vid Blue Hole.
Dahab lagoona Kite
 
Dahab

 


[custom-facebook-feed]