Taxi i Alexandria

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Alexandrias gula-svarta taxibilar är ett bra sätt att ta sig runt i staden, och ett billigt sätt därtill om än inte lika charmigt sätt som de utmärkta spårvagnarna. Men se upp: taxichaufförerna här liksom överallt i Egypten kommer att vägra använda taxametern (pga att priserna inte justerats på flera år, -så det har inget att göra med att du är turist!!!) så är du inte  hemtam i staden så kan det vara bäst att komma överens om priset för färden innan du stiger in. Obs! Ingen taxiresa inom staden bör kosta mer än 25LE (c:a 35 SEK).
Att flagga in i en taxi från gatan, påkalla förarens uppmärksamhet och ropa namnet på din destination genom rutan när han saktar in. Om föraren accepterar denna så saktar de in och stannar vid sidan av vägen så fort det är möjligt. En del chaufförer kommer att stanna för dig även om de redan har en passagerare, men sådana erbjudanden är bäst att tacka nej till då priset blir detsamma och man aldrig vet var den andre passageraren är påväg.
Taxi kan även bokas i förväg via telefon på nr 19559 eller 0800-999-9999 (avgiftsfritt nummer). Dessa bilar är dyrare men håller generellt sett en mycket högre standard och är vanligen målade svart och blått.