Kaféer och konditorier i Alexandria

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Innan den egyptiska statskuppen 1952 var Alexandrias caféer och konditorier navet i Alexandrias samhällsliv. Konstnärer, författare och olika grupper ur sociteten möttes gärna på salonger som Athineos, The Trianon och Pastroudis.

Några av dessa trotjänare nu klappat igen (inklusive Pastroudis) och andra är helt beroende av turisterna och en lojal, men allt krympande kundkrets av fina äldre egyptiska herrar.  De yngre alexandrinerna föredrar mer moderna ”kaffe-barer” som Bistrot och Cofferoastery eller terrasskaféerna i Green Plaza Mall och andra gallerior.
För nattsuddare finns 24-timmars öppna ”coffee shops” på Cecil och Montazah Sheraton hotell. Om du gillar att dricka thé omgiven av killar som dunkar ner backgammon eller dominobrickor mellan lungförkolnande sippar på vattenpiporna finns ett dussintals traditionella arabiska caféer ( ”ahwas) i sidogatorna till sharia Sa’ad Zaghloul.
Downtown Alexandria


Athineos Midan Ramleh. Ta gärna en titt inuti, men äta inte här, deras bakverk är oftast lika gamla som den antika inredningen, dessutom är servicen rent ”sovjetisk” . Spana in de förgyllda friserna och kolumnerna i restaurangen på övervåningen – ingång runt hörnet från havet. Dagligen 08.00-midnatt.
Bistrot 6 Sharia Fouad. En i raden av de nya caféer som serverar sallader, smörgåsar, läckra pastarätter och färskpressade juicer, med fina croissanter till frukosten och med en skuggig terrass besöks detta ställe gärna av förälskade par. Öppet dagligen från 09.00 till 22.00.

Brasilian Coffe Store Ligger i hörnet av Nabi Daniel och Sa’ad Zaghloul, nära turistbyrån. Trots nyrenoverad, med sittplatser på övervåningen, har detta populära frukostställe fortfarande en antik kaffekvarn och en glaskarta över Brasilien från 1929! Dagligen 06:30-midnatt.

Café de la Vite Vid Sharia Horriya. Ett mysigt kafé med etno-inredning, lugnt på dagen men surrande frammåt kvällen, när människor dyker förbi efter bion eller en föreställning på det närliggande operahuset. Dagligen från 11.00 till 23.00.

Delices Ligger mellan Midan och Sharia Sa’ad Zaghloul. förlorade mycket av sin charm efter det att se renoverade,  kastade ut den patinerade teak-baren och installerade luftkonditionering, men uteserveringen har en fin utsikt, och bakverken är de bästa du kan hitta i Alex . De serverar dessutom smårätter, läsk och öl (som måste drickas inomhus). Öppet dagligen från 07.00 till 22.00.

Sofianopoulo Coffee Store 18 Sharia Sa’ad Zaghloul. En vintage kaffebar inredda med silverdetaljer och allegoriska statyer. Sex dagar i veckan serveras bra cappuccino och croissanter, söndagar säljer de endast kaffebönor. Dagligen 09.00 till 23.00. (Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sofianopoulo-Coffee-Stores/232710480098977)

Trianon 1905 I hörnet av Sa’ad Zaghloul och Ramleh. Det lyxigaste av Alexandrias konditorier ståtar med förgyllda pelare och en vackert utsmyckad restaurang, men vars mat har mycket att önska (minst sagt). Håll dig till den kontinentala frukosten, pizza, eller alkohol. Dagligen 07-midnatt. (Facebook: https://www.facebook.com/trianon1905/)
Längre bort från centrum
Classique 60 Sharia 26 juli. Detta flotta nya konditori har ett överdådigt utbud av europeiska och orientaliska bakverk. Rökfritt. Öppet dagligen från 10.00 till 23.00.

>>>Restauranger
>>>Barer

Lämna ett svar