Barer i Alexandria

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Även om Alexandria är centrum för Egyptens vin och sprit industri (med vinodlingar på Gianaclis, nära Lake Maryut), håller barerna i staden en låg profil. Här har jag därför samlat och lagt ut adresslänkar till några av stadens mer populära ’vattenhål’.

Klassiska
Monty’s Bar
 (Öppen dagligen -02.00) på första våningen på adress: Hotel Cecil är en skön plats för att ta en stilla öl eller sippa en drink på. Det brukar dock vara rätt folktomt. Cecil på Facebook

 

Ett dyrare alternativ men inte nödvändigtvis trevligare är Fouad Bar (Öppet dagligen från 11 till 4). Adress: El Salamlek Palace Hotel Montazah. Lyxigare som sagt, och med pianomusik på kvällarna (Kavaj och slips/fluga krävs).

Men utländska medborgare och de lokala alkoholkonsumenterna tenderar att samlas på de mer karaktärsfulla vattenhålen nedan, där priserna är lägre.

Om du bara vill köpa alkohol, håller  Drinkies öppet kl 11.00-midnatt utom fredagar och muslimska helgdagar.

 cap dor alexandria sheikh AlyCap d’Or  på adress: sharia Adib Bek Ishtak, en tvärgata från sharia Sa’ad Zaghloul. Här får du en ”doft” av den gamla tidens Alexandria, inredd i jugendstil med snirkliga lister och graverade speglar, där bohemer och utlänningar frotterar över grillade sardiner och flaskor med whisky och tequila. Den har en vänlig atmosfär och ibland klassisk live-musik med oud (luta). En hel måltid och ett par öl kostar cirka 80 SEK. (Dagens Rätt).Öppet till kl 03.00 Kallas populärt för ’Sheik Ali’. (Cap D’Or på Facebook)
Elite på adress 43 Sharia Safiya Zaghloul  är en förlängning av restaurangen med samma namn (vars mat är hemskt, så avstå den). Besöks av turister, författare och lokala kufar och är en bra plats att prata och träffa folk på, samtidigt som man dricker egyptisk öl, zibib eller konjak. Vanligtvis öppen fram till midnatt. Har på senare år gjort en uppryckning och har bland annat salsa och jazzkvällar (Elite på Facebook )
Fever på 22 Sharia San Saba. En rätt preppy musikbar som serverar Tex-Mex och egyptiska smårätter, importerad öl, sprit och drinkar. Är folktom under de flesta kvällar, men packad med med yngre Alexandriner på torsdagar. Öppen Dagligen från 07.00 till 04.00(!) (Fever på Facebook )
spit fire alexSpitfire Bar på Sharia al-Bursa al-Qadima. Ett litet ölhak mer eller mindra tapetserad med klistermärken från oljebolag, krigsfartyg och visitkort från utlandsstationerad personal och matroser från gästande skepp  (den typ av utlänningar som ofta besöker denna bar), spelar mest 70-tals rock och hits och ett par ställe att se sport på TV. Öppen Mån-Lör kl-01.00

Lämna ett svar