Khargaoasen

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

[put_wpgm id=16]
El-Kharga brukar anges som den största oasen då den upptar ett stort område i öknen. Den är huvudstad i provinsen New Valley och ligger 23 mil från Asyut. Dess huvudstad är Hibs som kommer från ordet ”Hebt” som betyder plog.  Namnet på själva oasen avslöjar det egyptiska geni som blandat historia med geografi. Om man tittar på kartan, finner man att Kharga Oasen ligger mycket långt från Nilen, och det är just därför den kommit att kallas Kharga vilket betyder ”bort från Nilen” eller ”ut ur Nilen”.
Denna Oas är ett levande bevis på  att öknen inte är en död plats utan vatten. Här finns full av fornlämningar, vattenkällor, helgedomar, brunnar, varma och kalla källor med svavel haltigt vatten och vackra sevärdheter. Den kännetecknas av sitt mycket torra klimat och varma solen och är därför en härlig plats för ett vinter- vår- eller höstbesök..
I Kharga, finns det en hel del av arkeologiska platser såsom; ”El-Bakhla området”, Doshtemplet, The New Valley Museet och rester från den koptiska perioden.
Inte långt från Kharga har du möjlighet att utforska uråldriga koptiska landmärken som Al-Bagawat-nekropolen och Deir al-Kashef klostret.

Läs mer om Kharga:

Läs mer om oaserna i Västra Öknen: