Restauranger & Uteliv i Marsa Matroh

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

restaurant marsa matrouh
Matrouh är inte precis en metropol, men har ett okej antal restauranger och serviceinrättningar som du kanske behöver. Sharia Iskandariya är översållad med mataffärer, bagerier, frukt och grönsakers försäljning på torget och en mängd affärer med produkter för för strand-liv.
Förutom följande finns en en lite bättre kök i hotell restaurangen på Riviera Palace och Beau Site. De andra hotellrestaurangerna än de som litats här har mindre att erbjuda, och ofta till betydligt högre priser.
Öppethållandetiderna gäller för sommarperioden, under vintern stänger de flesta ställen före midnatt, men kaffeerna på de viktigaste gatorna och på busstorget öppna fram till småtimmarna.
The Beau Site stoltserar med det bättre av Matrouhs två diskotek, den andra, Disco 54 på Radi Hotel, brukar inte komma igång förrän långt in i turistsäsongen, liksom nattklubbarna på andra tre-stjärniga hotell.
Abdu Kofta, i hörnet Tahrir och Zahir Galal. Liten, ren plats att äta grillad kyckling (14EGP), kofta eller kebab (26-28 EGP per kilo) på. Prova molukhiyya soppa. Öppet dagligen 10.00-14.00am.
New Alexandria Tourism Restaurant, Sharia Iskandariya. En av de bästa låg budget alternativen, en hel fiskmåltid kostar endast 15 EGP. från och till säljs här öl… Dagligen 09.00-midnatt (sista order 22:30).
Anji, sharia Cleopatra. Anständiga hamburgare och veggie- stuvningar i en miljö som är OK för ensamma kvinnor. Dessutom serveras frukost och glass. Dagligen 10.00-22.00.
Hani El-Omda, Sharia Tahrir. Cool, ren och svagt upplyst. Bra för enkla måltider: en kvarts kilo kofta med sallad och bröd kostar 8 EGP. Dagligen 09.00-midnatt.
Mansour Fish Restaurant, Sharia Tahrir. Lockar trendiga och unga egyptier som tittar på videofilmer över sina fiskrätter eller hummersallader. Dyrare än de andra, men värt det. Dagligen 11.00-03.00
Panyatis greek Restaurant, Sharia Iskandariya. Inte särskilt grekisk, men har funnits sedan 1922. Säljer stekt fisk (20EGP), Calamari (15 EGP), sallad, tahina och öl. Öppet dagligen 08.00-midnatt. (fungerar som bar under vinterhalvåret)
Pizza Gaby, 850m västerut längs Cornichen. Trevlig, om du kan stå ut med en minst sagt tacky inredning och musik, som är avsedd att locka gäster från hotell NEGRESCO. Dagligen kl 11.00-midnatt.
Pizza King, Bortanför Gaby upp för en gränd till vänster förbi New Lido Hotel. En anspråkslös take-away med några bord, men pizzorna (£ E7-10) Här är bättre. Dagligen 06.00-03.00
Restaurang Sharisard, Sharia Iskandariya. Bra fuul, felafel, shawarmas, lever och andra billiga rätter. Anspråk på att vara öppen 24 timmar. Rekommenderas!
Läs mer om Marsa Matroh:

    • Restauranger & Uteliv i Marsa Matroh
    • Rommels grotta

Marsa Matroh är en bra utgångspunkt för resor och utflykter till:
 

  • Siwa
  • Kairo
  • Alexandria

 

Lämna ett svar