Lite om Marsa Alam

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Marsa Alam är definitivt ett av Egyptens vackraste resmål och fortfarande naturskönt paradis om många miljömässiga-övertramp har gjorts även här under åren, så har Marsa Alam fortfarande några av de vackraste och mest orörda stränderna i Egypten.
Till skillnad från badorterna i Hurghada och Sharm el Sheikh så är Marsa Alam mycket mer avslappnat och lugnt men liksom ”charterorterna” förbundet med Stockholm och Köpenhamn med dagliga flyg via Kairo, samt med en handfull veckochartrar från Skandinaviska destinationer.
Marsa Alam är en fristad för dykare, kitesurfare och snorklare. Här finns några av de bästa dykplatserna i världen. Följaktligen är delar av kusten packad med turister under en stor del av året, men de bästa platserna ligger söder om Marsa Alam och charterturismens anläggningar, aningen undangömda i vikar och laguner längre söderut efter kusten.
En av de platser du inte  får missa är Golaan, en naturskyddad mangrove-trädgård vid och i havet. Det är en underbar plats att koppla av på, och tillbringa dagen i de vackra omgivningarna. Här finns ett litet café som serverar lunch, men du bör förvarna restaurangpersonalen innan du kommer så att de kan göra de nödvändiga förberedelserna. Dessutom, för att stödja det lokala samhället, rekommenderar jag alla besökare att köpa lokala hantverk här.
Det finns många dyk- och snorklings- platser strax utanför stranden. ”Honkorab” är en populär vik för snorklings och dykentusiaster, liksom ”Marsa Samadai” – De är båda orörda vackra stränder. Besöker du stränderna här bör du ta med något att sitta på och egen mat och dryck, -och viktigast: att ta allt avfall med dig när du lämnar!
För den mindre äventyrlige resenären eller möjligen dig som vill ta det hela lite lyxigare, är Abu Dabbab platsen att besöka. Det kan bli ganska trångt här under högsäsong eftersom det är en populär dyknings- och snorklingsplats som också erbjuder service som toaletter, en strandbar och små souvenirbutiker, liksom bekväma solstolar att ligga på och parLäs mer om Marsa Alam:

Lämna ett svar