Dykplatser i Marsa Alam

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Elphinstone Reef
Drygt 30km norr om Marsa Alam och 12 km ut ligger detta rev som stiger upp från ett djup på 130m. En mycket bra plats för det pelagiska fiskar. Den norra sidan har olika vackra dykbara platåer på 20, 35, och 40 meters djup. Vid kanten av sista platån kan man om man kikar ner i det ”storablå” få syn på de Hammarhajar som håller till här, så håll koll på djupmätaren! Efter att ha utforskat platåerna, glid över till östra (havs-)sidan av revet men glöm inte att vara vaksam då chansen att få syn på någon av de större pelagiska havsdjuren, inklusive vitspetsig oceanhaj (Carcharhinus longimanus).
Ett Rev för erfarna dykare!
Daedalus Island
Daedalus Island är en liten ö med fyr drygt 9 mil utanför kusten. På grund av det långa avståndet från kusten nås den här dykplatsen främst från liveaboard båtar. Norra och västra delen är bäst. Möten med stora pelagiska och hammarhaj står på menyn. Drift dyk!
Samadai (Dolphin Reef)
En av de få platser i världen där det är verkligt möjligt att dyka med delfiner … och de är vilda, fria och har vare sig tämjts eller matats. En grupp av mer än 100 delfiner ”bor” vis detta rev. Chansen att få syn på dem är mycket stor om du beger dit ut hit! Bara med en otrolig otur skulle du kunna missa dem!
Shaab Marsa Alam
4km öster om Marsa Alam. Dessa 3 dykplatser ligger vid en 2 km långt korallrev som reser sig från sandbotten upp till ytan. Nice, koraller och massor av revhajar inklusive vitspetsad lagun- och revhaj. Revet är fullt av små grottor och raviner.
Max djup: 27m
Abu Dabbab
40 kilometer norr om Marsa Alam. Detta rev innehåller ett stort antal dykplatser som är speciellt lämpliga för nybörjare och för nattdyk. Småhaj och stenfisk kan ofta ses här.
Max djup: 20m

Läs mer om Marsa Alam:

Lämna ett svar