Coraya Bay

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Coraya Bay vid Marsa Alam – Orten med drömläge vid en U-formad bukt
Det som gör Coraya Bay unikt är läget vid den finaste havsbukten längs hela Marsa Alam-kusten. Likt ett stort U sträcker sig bukten mer än 500 meter in i landet, vilket medför att vattnet ligger lugnt och stilla även när det blåser.
Fräscha hotell med många faciliteter
Kring det turkosblå vattnet ligger eleganta resorthotell i ljusa färger. Alla moderna och fräscha med stora poolområden, aktiviteter, restauranger och kvällsunderhållning. Bukten kantas i hela sin längd av en bred fin sandstrand och en 1,6 kilometer lång promenadväg, där många tar en joggingtur på morgonen.
Snorkla vid korallrevet
Inne i bukten är sandstranden barnvänligt långgrund och längre ut mot ’mynningen’ blir det kristallklara vattnet djupare och strax under ytan finns korallrev med böljande växter och mängder av färggranna fiskar. En lång träbrygga leder ända dit ut, så att även om du är nybörjare kan du lätt uppleva snorkling vid ett korallrev.
Småbutiker i souken (marknaden)
De allra flesta av charterhotellen anordnar högkvalitativ kvällsunderhållning och i ditt pris i Coraya ingår halvpension eller All Inclusive, vilket innebär att kvällslivet utanför hotellen stillsamt, men många gör ändå en kvällspromenad till Coraya Bays lilla souk (marknad), där det finns några små butiker samt ett par restauranger.
Vill du ha lite variation och ett något större utbud, så kan du snabbt och billigt ta en taxi till grannresmålet Port Ghalib som endast ligger tio kilometer bort.
Egen strand på Resta Grand Resort
All Inclusive-hotell Resta Grand Resort ligger direkt vid stranden utanför Coraya Bay. Bor du där har du inte tillgång till bukten, souken och vattenlandet. Men i gengäld kan du snorkla vid hotellets eget korallrev, dit en brygga leder, och ta för dig av en mängd faciliteter som det stora och välutrustade hotellet erbjuder.

Läs mer: