Färja över Nilen

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Nilen delar Luxor i två delar -öst och väst, den västra sidan med monument och små lokala hotell och den andra med själva staden, Luxor och Karnak templen, flygplatsen, järnvägsstationen, 5 * hotell och MacDonald’s. Så åtminstonde någon gång under din vistelse måste du över från den ena sidan till den andra.
Det finns en bro över Nilen c:a 9 km söder om staden så en enklare lösning är oftast att använda en lokalfärja eller båttaxi. De lokala motorbåtarna som korsar Nilen är billiga och lättillgängliga men ännu lättare är det att använda sig av den lokala färjan. Det är löjligt billigt, bara 1LE (omkring 1,50 kronor). Du hittar färjan strax norr om Luxor templet i centrala Luxor.
De har nyligen tagit nya båtar i bruk men det är fortfarande samma blandning av lokalbefolkning som använder den, -även den vänliga lilla pappersnäsduksförsäljaren. Han arbetar på båtarna och säljer små förpackningar men servetter, vilka alltid är bra att ha i fickan för att t ex torka svettdroppar ur pannan..;-)