Segla med Fellucka i Luxor

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

 
Att segla på Nilen i en felucka är närmaste ett måste i Luxor, speciellt om du inte kommer till Luxor på en Nilenkryssning.
Feluckor är de traditionella segelbåtar med latinsegel som du ser i stora mängder på Nilen, vare sig du är i Luxor, Kairo eller Aswan. De har använts för att segla på Nilen sedan urminnes tider, när faraonerna regerade denna sträcka av det paradis som är Egypten i dag.
Att segla ned för den majestätiska Nilen, medan du ser ut över det imponerande Luxor templet på östra stranden och de rosa bergen på den västra banken är en inspirerande och samtidigt otroligt avkopplande upplevelse som du inte kommer att glömma. Fellucka kaptenerna hittar du nere vid ”Cornichen”, dvs strandpromenaden nedanför det gamla pampiga kolonialhotellet Old Winter Palace.
Det rekommenderas att förhandla om tid, rutt och pris på din resa med din felucka-kapten innan påstigning. Ett av de mest populära felucka-turerna i Luxor är den till ”Banana Island” . Feluckan kommer då att segla nedströms norr om Luxor till en ö täckt med bananplantager. Din kapten kommer förtöja felucka vid strandkanten och ta dig på en kort rundvandring på ön där du kommer att erbjudas en uppfriskande kopp traditionellt egyptiskt thé och några av de sötaste, godaste bananer du någonsin smakat.

Lämna ett svar