Restauranger i Luxor

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Restauranger och Barer
Det finns många traditionella restauranger, och en trerättersmeny i luxor kan kosta så lite som 35 egyptiska pund per person om du äter ’lokalt’. Längs med östra flodbanken finns det många restauranger där du kan äta och kanske avnjuta en vattenpipa med äppelblad medan du ser ut över den Nilen.
Inne i området känd som “Old Bazaar” finns det många traditionella caféer. Här du kan få dig ett glas ’Karkade’ (Hibiscus dryck) och röka vattenpipa. Detta är en bra plats att gå till för att släcka törsten efter dina hårda förhandlingar I basarerna!  På Nilens västra stranden finns det ett par lokala hotell med restauranger med tak-terrasser, perfekta platser för att se den vackra Nilen vid skymningen och kvällen. Du kan till och med ha turen att få se en föreställning med äkta magdans! Hör dig för med varje restaurang om de serverar alkoholdrycker om du önskar sådant – det är nämligen inte självklart att de gör.
De flesta restauranger tillhandahåller dock ett ganska brett utbud av drycker inklusive öl, vin och sprit men, som sagt så finns även vissa mer lokala restauranger som inte alls serverar alkohol.


 

Lämna ett svar