Historiska Winter Palace Hotel

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Byggt 1886 är detta klassiska hotell fortfarande präglat av aristokratisk ”old time feeling”. Det byggdes för europeisk överklass som vid den här tiden vallfärdade till Egypten för att se på lämningarna efter det gamla Egypten. Det var också här, via anslagstavlan i lobbyn som gästerna på hotellet blev de första att höra talas om Howard Carters stora upptäkt. -Tutankamons orörda grav!
Den kända egyptologen bodde på hotellet då han gjorde sin upptäkt 1922 och återkom hit många gånger före sin död.
Exteriören är byggt som ett fashionabelt kontinentalt artonhundratals hotell. Den stora trappan leder upp till entrén är elegant och pampig, värdig en ”Grand Entré”!
När du kommer in i lobbyn, möts du av en blandning av Victoriansk design med Orientaliska inslag samt av pelare med baroquemotiv.
Golven är lagda med typiskt ornamenterade kakel som är vanliga i mellanöstern. Trappan som leder upp till de övre våningarna är monumental och dominerar lobbyn, vars atmosfär är dämpad, och exklusiva arbeten i järn och två stora kandelabrar skapar en kontinental och Victoriansk ´air´. Varje rum är olikt det andra, med höga tak och Egyptisk dekor, samt varsamt möblerat. Liksom sitt ”syster-hotell” the Old Cataract, drivs numer detta 5-stjärniga hotell av den internationella hotellkedjan Sofitel.

[custom-facebook-feed]