Att göra i området

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Vandringar till fots – Det bergiga landskapet runt Katarinaklostret är som gjord för spektakulära vandringar. Terrängen är karg och det är alltför lätt att gå vilse om du beger dig ut på egen hand. Det finns många bra utbildade lokala vägvisare i området, och det skulle rent av vara dumdristigt att inte utnyttja deras tjänster.
På en lätt promenad från Al Karm Ecolodge hittar du i Nabatean Village resterna av en by från 200-talet som byggts av de gamla Nabateerna. Se till så att du inte missar Leopardfällan i berget efter vägen, ur bruk alltsedan man lyckats utrota den sista av Egyptens stora kattdjur.
I Wadi Farrah, kan du om du med lite tur få syn på spillrorna av några av de en gång så talrika stenbocksflockar som engång var vanliga över hela Sinai. Här finns det fortfarande en liten grupp djur bevarade, men tjuvjakten fortsätter att decimera antalet och hotar att snart helt utrota dem ur landskapet. Det finns även ett antal bysantinska byggnader i närheten som kan vara intressanta att besöka.
Några kilometer söder om den moderna byn, ligger Mount St Catherine, den plats där Heliga Katarinas oskadade kropp återfanns flera århundraden efter hennes död. Med en höjd på över 2600 meter, det är detta den högsta punkten på Sinaihalvön med en fantastisk utsikt över de omgivande bergen, här kan du även se den lilla nisch i berget där helgonets lik lades av änglarna som fört det hit från Alexandria.

Lämna ett svar