Områden och stadsdelar i Hurghada

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

(Bild: Hurghada Marina)
Staden Hurghada ligger utsträckt c:a 4 mil efter kustbandet och är uppdelad i tre huvudsakliga områden som kan vara bra att känna till.
Statskärnan Ed-Dahar
Själva stadskärnan i Hurghada heter  Ed-Dahar och  ligger något skild från kusten av en klippa som kallas Jebel el-Afish. Stadskärnan är ett virrvarr av gator och gränder  som innesluter Hurghadas turistbazar. Här finns  även en räcka av restauranger, affärer och hotel längs med Hospital Street. Den största genomfartsleden genom stadskärnan är Tariq el-Nasr, vars mest aktiva del ligger mellan buss-stationen och den gamla telefoncentralen. Kustvägen ”kornishen” kallas oftast för ”Sheraton road” efter ett numer stängt hotell som tidigare låg här.
I efter ’Kornishen’ i Ed-Dahar hittar du även  det lilla The Red Sea Aquarium där du utan att bli våt kan se många av de arter som reven i havet utanför staden är fulla av. Öppetider Dagligen 09.00-22.00
Sigala (Sekalla) och ’New Hurghada’
Från Ed-Dahar utgår två huvudvägar söder ut till Sigala där den nya hamnen och ’Hurghada Marina’ där du hittar många av Hurghadas bästa restauranger, brarer och klubbar samt en mängd hotel och resorter. Här finns även en av de få allmäna stränderna som inte ägs av något av hotellen ’the Public Beach’ (Öppetider 08.00-solnedgång, inträde 5 Le). Stranden var ett stycke oanvänt område som ingen turist skule ha gått till, men som nu städats upp och förestts med parasoller och små glass och läsk-kiosker. Solbadande kvinnor i bikini kan dock fortfarande kan känna sig lite obekväma här.
Bortom Sigala ligger det som kallas ’New Hurghada’ och som egentligen inte består av något annat än öken och ett långt pärlband av resorthotell samt byggarbetsplatser.