Dyka och Dykplatser i Hurghada

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Bästa dykplatserna i och omkring Hurghada:
1. Abu Hashish Cave Undervattensgrotta i revet, som en gång i tiden användes som knarkgömma för traktens smugglande beduiner
2. Abu Ramada Tre korall block täckt av psykedelisk-färgade mjuka koraller, utanför Giftun Island.
3. Abu Ramada Gota fantastiska stående ergs med 1500-år gamla stenkoraller, och med ett överflöd av Bannerfish, Sweetlips och Spotted groupers.
4. Brothers Flera ergs stiger upp från djupet av Röda havet, 80 km nordost om El-Quseir. En populär ”liveaboard” destination som nu endast är öppet för båtar med tillstånd.
5. Careless Reef vid norra delen av Giftun Island, och endast tillgänglig i milt väder, är hem för ett stord bestånd av muränor.
6. Dolphin House Ett hästskoformat rev 15 km söder om Marsa Alam, frekventeras flitigt av vilda delfiner med ungar. Nyligen har man installerat bojar för att hindra båtar från att komma in. En utmärkt plats för snorkling.
7. El-Fanadir Vackert sluttande rev med stora vackra bordskoraller, norr om Sigala.
8. El-Fanous korallrev strax utanför Big Giftun Island, bra för snorkling och dykning.
9. Giftun Island trots (och pågrund av) att flesta av reven på Stora och Lilla Giftun har förstörts av år då dykbåtarna släppte sina ankare rakt på korallerna besöks revet fortfarande av båtar packade med entusiastiska snorklare. (c:a € 25/US $ 32 per person inklusive utrustning och lunch men exklusive entré).Två vackra platser här är Small Giftun Drift (fina rev-väggar med vackra solfjäderskoraller), och Stone Beach på den nordöstra sidan av Big Giftun.
10. Shadwan Island Halvvägs till Sharm el-Sheikh, och lämplig för en heldagsutflykt. Lodräta korallväggar och djuphasgravar lockar här både korallrev och hajar.
11. Thistlegorm Detta vrak är billigare och något lättare att nå från Sharm el-Sheikh.
12. Umm Gamar Island Lodräta väggar med grottor, perfekt för drift dykning. Här kan du kan simma genom en grotta fylld med tusentals silvriga Glassfish.
Dykkurser
De allra flesta dykoperatörer erbjuder dykkurser, från
nybörjarnivå upp till riktigt avancerade kurser inom teknisk
dykning. En Open Water-kurs (för att få ett certifikat) kostar
ca 2410 EGP och erbjuds i olika uppsättningar. Du kan ta
kursen på fyra dagar. I priset ingår vanligtvis utrustning och
avgift för kurslitteratur. Kostnaden för själva certifikatet (ca
75 euro) tillkommer dock.


Enklare restauranger & ”Mat-hak” i Hurghada

Lämna ett svar