Shopping Kairo

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Ett av de stora nöjena i Kairo är att förlora sig bland alla basarer (souqs) och uppleva alla medeltida sevärdheter, dofter, ljud och det brokiga och kaotiska liv som finns här. Du kan handla mattor, kameler, skor, böcker och slöjor eller vad tar du som bestämmer och beroende på vilken av alla marknader som du besöker. Här får du möjligheten fördjupa dig i en värld som har förändrats mycket lite under hundratals år.
Den stora marknaden Khan al-Khalili är en av världens äldsta och största basarer. Om du vill köpslå är detta platsen för dig. Om du vill komma bort från det rena souvenirbutiksområdet styr du dina steg väster ut, Här hittar du en mer autentiskt souq . De viktigaste varor som säljs är guld, silver, koppar, parfym, kryddor och tyger. En annan marknad som får bra recensioner för sina souvenir shoppar är Khan Misr Touloun som även den ligger även i medeltida Kairo, precis framför moskén Ibn Touloun.
Du kanske inte haft några allvarligare planer på att köpa en egen kamel ”, men vänta bara tills du ser dessa vackra djur på kamelbasaren (souq al-Gamal). Kamelmarknaden hålls varje fredag utefter vägen ”Sharia Sudan” i den västra delen av Kairo. Dessa djur har rest en lång väg att ta sig till Kairo, så ge dem en klapp på huvudet. Gå tidigt på morgonen för att få ut det mesta av denna basar.
Prova Wekalet al-Balah, för textil, bland annat egyptisk bomull, Tältmakar basaren för vackra applikation-arbeten, och gå till Mohammed Ali street för musikinstrument, och Mahmoud Abd El Ghaffar i Khan al-Khalili för dansdräkter (för alla magdansöser bland er).
Kairo är verkligen lite av en shoppares paradis. Inte bara kan du köpa allt mellan himmel och jord men det är också en fantastisk upplevelse att bara uppleva utbudet av varor!
Här är några förhandlingar tips som kan komma till pass vid basarer:
* Du får gärna emot te från butiksägare om det erbjuds – det förpliktar dig inte att köpa något utan är en mycket trevlig tradition.
* Vid prutning Halverar du det första priset och börjar din förhandling därifrån.
* Var hövlig och inta ett avspänt sinne för humor samtidigt som du går in i förhandlingarna, det är tänkt att det skall vara roligt att köpslå!
* Gå bort är ett bra sätt att få ned priset snabbt.
* Gör först en beräkning av priserna i till svenska kronor innan du börjar köpslå dig galen över vad som visar sig bara vara ett par ören.
* Betala vad du tycker objektet är värt och oroa dig inte för mycket om du senare hittar din vara till ett ännu lägre pris.
* Om priset är för högt eller om du inte vill ha ett objekt lämnar du bara, det kommer att finnas många fler tillfällen alldeles runt hörnet, var så säker!
Läs mer om Kairo:

Lämna ett svar