Kairos Barer och Uteliv

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

kairo bar alkohol stella
Kairo är en riktigt pulserande 24 timmars metropol,och även om dessa råd kanske inte främst vänder sig till den tillfällige besökaren så kan det ändå vara spännande att veta att staden ett mycket varierat utbud av partyställen. Trots att utelivet inte är lika alkoholinriktad som i många västerländska städer så finns det gott om barer och klubbar, och ett mycket stort utbud av levande musik. Det finns också en blomstrande konstscen och mängder av biografer.
De flesta egyptier tenderar att gå ut sent och många ställen kommer inte igång förrän efter 10. Strikta tillståndslagar, både vad gäller alkohol och musik, gör att endast få ställen håller öppet senare än kl 03, även om ett betydande antal caféer är öppna 24 timmar.
Majoriteten av Kairos nattliv är koncentrerat kring Downtown, Zamalek, och (i mindre utsträckning), Maadi.
Barer
Det är ofta svårt i Kairo för att avgöra vad som är en bar, och vad är en restaurang: Många restauranger serverar alkohol, och många barer serverar mat. Barerna i Kairo sträcker sig från ölhak med sågspån på golvet i Downtown, till hippa Zamalek bistroer, och lyxiga hotell lounger. Det finns också en handfull rooftop barer, perfekta för att komma ifrån de varma klibbiga sommarkvällarna.
Barer i Downtown barer som kräver ett omnämnande
ElHorreya – ett livligt, öl-kafé som serverar lokal egyptisk öl, Stella (bryggt i Egypten, men nu ägd av Heineken). Kundkretsen omfattar alla typer ur lokalbefolkningen, expats och turister. -Ett måste, och en plats där även ensamma kvinnor kan känna sig väl tillmods. Ligger på Sharia Boostan vid Midan el-Falaki.
Stella Bar – Mysig, trång, smutsig och billig bar alldeles i korsningen Hoda Sharawy/Talaat Harb i centrala downtown .
Odeon Palace – populär rooftop-bar på taket av Odeon Palace Hotel, serverar mat och ibland shisha.
Carlton rooftop – ovanpå Carlton Hotel, denna billiga och trevliga bar bjuder ofta på orientalisk musik på hög volym. ligger rakt över korsningen där Sharia Talaat Haarb möter 26 July Street.
Grekiska Klubben – ett billigt alternativ, med en art-deco interiör och en mysig stor altan under sommaren. Serverar även mat.
El Mojito Skylounge – häftig bar ovanpå Nile Hotel, perfekt för en cocktail.
Bra karta över Downtowns lokalbarer ”balladi-barer” Hittar du HÄR
Bra Zamalek alternativ:
La Bodega – en flott restaurang, lounge och bar.
L’Aubergine – en del restaurang, en del bar, mycket populär bland de yngre Cool Kids, och ett bar ställe att vara på när det spelas fotboll.
Deals – mysigt och välkomnande expat tillhåll som också serverar god mat.
Pour Vous – enkel takterrass med en fantastisk utsikt som även ebjuder vattenpipa. Matservering finns också, men förvänta dig inte så mycket av köket.
Pub 28 – trångt och med anständig mat, men inte alltid så välkomnande.
Harry’s Pub – brittisk pub i Kairo Marriott Hotel.
Sequoia – mer av en restaurang än en bar, men ett bra ställe att dricka öl och röka shisha på medan du tittar på Nilen glida förbi.
I Maadi:
The Red Onion – bra restaurang/bar, populär bland utlänningar.
Boss Bar – en bra plats för karaoke, och ibland levande musik.
Pub 55 – trendig bar med god mat och ännu bättre service.
Hedersomnämnanden:
Bull’s Eye Pub i Mohandiseen är en äkta brittisk pub med darttavla. Serverar mat, och erbjuder karaoke och levande musik.
Nomad Bar är en rooftop bar på King Hotel i Dokki. Fint dekorerad, och serverar öl och shisha (vattenpipa). Maten är rätt medioker, men, och kan ibland vara packad av sällskapsresenärer.
Hard Rock Café – Kom igen, du visste att det måste finnas en! Denna finns i Grand Hyatt Hotel, så du kan mumsa på kycklingvingar och sluka öl medan du ser på Nilen som flyter nedanför.
Klubbar och levande musik
Det finns inte så många sjyssta klubbar i Kairo, men en handfull klubb / bar / lounge ställen har börjat poppa upp. Stiletto (mittemot Kairo Sheraton), Tamarai (inne i Nile City Towers bredvid Conrad Hotel) och Purple (Zamalek) är alla super-inne, super-dyra och bra ställen för den som vill synas, om det är det är det du är ute efter! Förutom DJ: s, har de ofta mycket bra live-spelningar.
Även många av de stora hotellen har klubbar, såsom kasinot. Latex, i Nile Hotel, som anses vara en av de bästa, men här kan det vara lite av en köttmarknad. Observera att alla dessa ställen har inträdesavgifter och klädkod, och kommer dessutom att vara ovilliga att släppa in grupper av ensamkommande män.
Den i särklass bästa och mest avslappnade nattklubben i Kairo är Cairo Jazz Club. Här spelas levande musik (eller ibland DJ) varje natt i veckan, och trots namnet, spelar de alla sorters musik, från latin till Funk Rock. För det mesta är det en ganska ung publik. Bäst av allt, det är gratis inträde!
After Eight i Downtown är en annan bar som ofta har livemusik. OK mat serveras, men det tenderar att blir väldigt rökigt och trångt. Dessutom bjuder den schweiziska klubben i Imbaba på ett populärt dansparty varje torsdag kväll – Här hittar du en blandning av RnB, reggae och andra afrikanska rytmer.
Ett annat ställe värd att uppmärksamma för den som gillar musik live är al-Sawy Kulturcentrum i Zamalek. Det här är Stället med stort S för att höra klassisk och nutida arabisk musik, även om de också kan bjuda på en hel rad andra genrer, och ibland även internationella artister. Ovanligt för Kairo så är ingen rökning tillåten, och ingen alkohol.
Ett annat bra alternativ för traditionell livemusik är Makan ”stället”, nära Saad Zaghloul Metro Station, strax söder om Downtown. Makan specialiserat sig på föreställningar av hotade religions-och folktons-inspirerad musik från Afrika.
Slutligen det mest rekomenderade  stället för livemusik i Kairo al-Genaina Theatre i al-Azhar Parken. He finns är en modern utomhus-scen byggd för att efterlikna en romersk amfiteater. De har ett varierat utbud av föreställningar av exprimentella innovativa lokala och internationella musiker, varav många som blandar modern och traditionell musik. Konserterna är antingen gratis eller mycket billiga, och du måste även betala en liten avgift för att komma in i parken.

Lämna ett svar