St:a Barbaras Kyrka i Al Quseir

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

barbara quseirAtt kombinera Sol och Bad vid Röda Havet med utflykt till Luxor eller tvärtom har blivit allt mer populärt. Och detta gäller även för Quseir som ligger mindre än tre timmars bilresa från Luxor.
Quseir har ett välförtjänt rykte som en trevlig badort, där du kan avrunda din semester eller koppla av en vecka utan att behöva stressa till stranden det första du gör på morgonen för att försöka hinna reservera en en solstol för dagen. – här finns gott om plats för alla! Trots att det är de vackra stränderna som gjort denna destination känd (med all rätt) så finns här faktiskt mer än bara orörda stränder att locka dig som besökare.
Ett eget tips i denna rätt sömnig kuststad är ett besök i St Barbara Kyrkan. Den byggdes 1920 av ett italienskt företag som drev den stora fosfatgruvan som tidigare fanns i området. Kyrkan byggdes ursprungligen för de många katoliker som då fans i staden men kom att byta ”ägare” och namn 1964, då den blev en ortodox kyrka och döptes om från Jungfru Maria Kyrka. Men det gamla namnet bet sig fast och sedan 1995 har den nu officiellt två namn: Jungfru Maria och St Barbaras Kyrka.
Efter att underhållet av kyrkan försummades efter det att det italienska bolaget lämnade Quseir, kom den att åter restaureras 2008 och har därefter återfått mycket av sin förlorade glans, och du kan fortfarande se ett antal fina italienska ikoner från 1932. En annan utsökt italiensk touch syns tydligt i kyrkans målade glasfönster.
Jungfru Maria och St Barbaras Kyrka är kanske inte en av Egyptens mest besökta platser… men det är en vacker plats att besöka en eftermiddag för dig som befinner dig i Quseir. Kyrkan är öppen under dagen (Inget inträde); Att täcka axlar och knän vid ett besök (gäller både män och kvinnor) är mycket uppskattat.
 

Lämna ett svar