Sommar i Egypten Hurghada eller El Gouna?

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Sommar i Egypten Hurghada eller El Gouna?

El Gouna ligger vid Röda havet, 22 km norr om Hurghadas internationella flygplats. El Gouna är en exklusiv badort som skapades av den stora egyptiske magnaten Saweiris, som själv tillsammans med sina vänner letade efter ”den perfekta” platsen i egypten för sina egna semestrar  i mitten av 80-talet.
El Gouna är ett vanligt resmål för resenärer som söker lyx, hav, sol och aktivsemester med dykning, vindsurfing, kite
surfing, vattenskidåkning, parasailing, snorkling, och golf. Det finns tre områden i El Gouna; Downtown, Tamr Henna-torget och Abu Tig Marina med fina shoppingcentra, barer och restauranger.
Här finns ca 15 hotell, varav vissa är designade av den amerikanske arkitekten Michael Graves,  från tre till fem stjärniga. Ett sex-stjärnigt hotell är nu under utveckling. El Gouna har flera golfbanor, varav några är designade av världsberömda golfbane arkitekter. Vidare har El Gouna ett fullt utrustat sjukhus som kan även kan hantera riktigt avancerade medicinska behandlingar. Staden står värd för ett par internationalla skolor (varav en svensk), en liten privat flygplats för privatplan samt tre småbåtshamnar. I Abu Tig Marina Extension pågår för närvarande den sista utbyggnadsetappen för att kunna ta emot världens riktigt stora yachter.
El Gouna har även ett museum, ett litet akvarium, tennisbanor, häststall och en fotbollsstadium. Det finns också en koptisk kyrka (i Sankta Maria kyrka).
Vädret i El Gouna liknar det i Hurghada, varm under sommaren, Dagstemperatur: (30-35 ° C ) och milt på vintern (20-25 ° C ).
Hurghada
Hurghada ligger på den västra stranden av Röda havet, 500 km från Kairo. Sedan 80-talet har Hurghada utvecklats från liten fiskeby till en av (inte minst svenskarnas) ledande semesterort vid Röda Havet.  Stugbyar och hotell tillhandahåller här anläggningar för resenärer som kommer för de fantastiska  stränderna och inte minst solen. då Hurghada är en helt ny stad saknas här egyptens historiska monumnet, men Hurghada ligger perfekt  i och med  sina färje-och flygförbindelser till resten av landet. Härifrån finns också möjlighet att bege sig ut på utflykter till den omgivande vackra Östra Öknen.
Hurghada sträcker sig cirka 36 kilometer längs havsstranden. Staden är en semeserdestination både för den egyptiska eliten från Kairo, deltat och övre egypten, samt, naturligtvis semesterturister från Europa.
Hurghada är världsberömd för sitt oerhört varierande marinaliv, sitt uteliv och sitt väder som är behagligt året runt. Idag räknar Hurghada 250.000 invånare och har en av egyptens stora flygplatser med flyg till och från Kairo och direkt förbindelser med flera städer i Europa.
Vädret i Hurghada är varmt under sommaren med härliga dagstemperaturer på (30-35 ° ) under sommaren och (20-25 ° C ) under vintern .

Tags: , , , ,

Lämna ett svar