Se delfiner och mångtusenåriga tempel – Coraya Bay

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Se delfiner och mångtusenåriga tempel – Coraya Bay

Coraya Bay är ett av de mest inbjudande resmålen på den solsäkra Marsa Alam-kusten i Egypten. Kring en skyddad havsbukt ligger moderna hotell i ljusa färger. Stranden är långgrund och en brygga leder till ett korallrev där även nybörjare kan snorkla tryggt. 
De flesta av Coraya Bays hotell ligger i den eleganta hotellbyn Madinat Coraya, som vi strax ska berätta mer om. Men du kan även välja högklassigt boende utanför själva byn, mer om det läser du i stycket ”Hotell vid egna stränder” längre ner.
Drömläge vid en U-formad bukt
Det som gör Madinat Coraya unikt är läget vid den finaste havsbukten längs hela Marsa Alam-kusten. Likt ett stort U sträcker sig bukten mer än 500 meter in i landet, så att vattnet ligger lugnt även när det blåser.
Fräscha hotell med många faciliteter
Kring det turkosblå vattnet ligger moderna resorthotell. Alla med stora poolområden, sportaktiviteter, restauranger och kvällsunderhållning. Bukten kantas i hela sin längd av en bred fin strand och en 1,6 kilometer lång promenadväg, där många tar en joggingtur på morgonen.
Snorkla vid korallrevet
En del av stranden består av finkornig sand, andra delar av korallgrus med enstaka stenar. Längst in är stranden barnvänligt långgrund, medan det klara vattnet blir djupare när man kommer närmare buktens mynning. Där finns strax under ytan ett korallrev med böljande växter och färgranna små fiskar. En lång träbrygga leder ända dit ut, så att även den som aldrig provat förut lätt kan få uppleva hur det är att snorkla vid ett korallrev i Röda havet.
Familjevänligt Blue Village Exotic
Vid stranden på buktens södra sida ligger  Blue Village Exotic Lamaya Resort. Där finns stora pooler, flera restauranger, spa och gym. Blue Village -värdar håller i aerobicspass, vattengympa, beachvolleyboll och annat. För de yngre finns både Bamseklubb och kostnadsfria aktiviteter för äldre barn. All Inclusive ingår i grundpriset. Hotellet ligger direkt vid den långa bryggan till snorklingsrevet och 150 meter från sandstrandens entré.
Vuxensemester på Blue Couples
För vuxna utan barn heter bästa boendet Blue Couples Coraya Beach Resort. Där finns många faciliteter och hotellområdet är utformat som en liten by med torg, fontäner och kaféer. I grundpriset ingår halvpension (frukost + middag) och högklassig All Inclusive kan bokas som tillval. Åldersgränsen är 16 år.
Småbutiker i souken
Eftersom hotellen har egna restauranger och kvällsunderhållning är kvällslivet utanför hotellen stillsamt. Men många gör ändå en kvällspromenad till Madinat Corayas lilla souk, där det finns småbutiker och ett par restauranger. Vill du ha lite variation och ett något större utbud kan du enkelt ta en taxi till grannresmålet Port Ghalib som ligger bara tio kilometer bort.
Vattenpark för stora och små
I Madinat Coraya finns också den lilla vattenparken Aqua Coraya med åtta större vattenrutschkanor och en plaskpool med småkanor för de minsta. Fri entré dit ingår för alla våra gäster, med undantag för boende på de hotell som nämns i nästa stycke. Allra närmast vattenparken ligger vårt Splash-hotell Dar el Madina Resort.
Hotell vid egna stränder
Strax intill Corayabukten, men ändå utanför hotellbyn Madinat Coraya, erbjuder vi de båda All Inclusive-hotellen Resta Grand Resort och Three Corners Sea Beach Resort. Som gäst där har du inte tillgång till bukten, souken och vattenlandet, men i stället kan du ta för dig av många faciliteter inom hotellen, som har stora poolområden och egna strandavsnitt. Läs mer i hotellpresentationerna nedan.
Snorkling och dykning
Marsa Alam-kusten är känd för sina fina dykplatser. Här finns det skandinaviska dykföretaget Colona Divers, som förutom dyk- och snorklingsutflykter även erbjuder sportdykarkursen PADI Open Water, fortsättningskursen PADI Advanced Open Water och ett paket med tio dyk för dig som redan har certifikat.
Se delfiner och mångtusenåriga tempel
Bege dig ut på en delfinsafari med glasbottenbåt över korallreven eller en fartfylld tur med fyrhjuling i öknen. Vill du besöka charmiga städer vid Nilen – och samtidigt se kulturskatter från faraonernas tid – så finns tvådagarsutflykter till både Luxor och Aswan.
Kort busstransfer till Coraya Bay
Som du märker har Coraya Bay massor att erbjuda, trots att det inte hör till kustens större resmål. Busstransfern från Marsa Alams flygplats till Coraya Bay  tar bara cirka tio minuter så då förstår du att allt är upplagt för en både bekväm och innehållsrik semester.
Läs mer om Marsa Alam här på Egyptenguiden:
Marsa Alam

  • Coraya Bay
  • Port Ghalib
  • Dykplatser i Marsa Alam
  • Se&Göra i Marsa Alam
  • Äta utanför hotellet
  • Bussar Marsa Alam
  • Simma med delfiner
  • Populära hotell i Marsa Alam
  • Marsa Alam – Väder och klimat
  • Lite om Marsa Alam

Tags: ,

Lämna ett svar