Härlig sommar i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Härlig sommar i Egypten

Sommaren är lite av min favoritårstid i egypten, för även om svenskarnas resor till egypten alltmer de senaste åren ökat kraftigt under juni och juli (det var alls inte länge sedan svenskarna trodde att egypten endast var ett vinterparadis) så innebär sommaren en mindre hektisk tid för min egen del.
Vid kusterna har vattentemperaturen nu börjat stiga upp mot 25 gradersstecket vilket är en perfekt temperatur om ni frågar mig! I Hurghada och Sharm el Sheikh når dagstemperaturen upp till 30 grader.
Nu skall man inte strirra sig blind på termometern – 30, och till och med 35 grader i egypten är inte vad det är i Sverige!
Under Sommaren i Hurghada och Sharm el Sheikh är luften är torr och den kvalmiga värme som man upplever i europa märks inte alls av här. Visst blir det varmt mitt på dagen, men då ökenklimat råder så är morgonen krispigt klar och nästan kylig, och kvällarna härligt ljumna. Egentligen är det bara när solen står som högst som jag undviker att ta långpromenader – det spar jag till kvällen. Vid kusterna, Hurghada och Sharm behöver man inte fundera så mycket – där har man ju pool och strandliv att sysselsätta sig med när det är som varmast! Själv tar jag min siesta mitt på dagen, vilket sällan är ett problem trotts att jag normalt sett har rätt svårt att somna. På grund av de härliga sommarnätterna är man ju uppe betydligt senare än man skulle vara i sverige villket gör att man är rätt trött vid 12 halv 1 snåret på dagen iallafall!

Tags: , ,

Lämna ett svar