Vad kostar det att resa i Egypten på egen hand?

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

pengar egypten sedlar
I ett internationellt perspektiv är Egypten billigt, men inträdesavgifter, guidade turer och privata transporter kan verkligen få kostnaderna att skena iväg. Men då kommer garanterat dit du skall, ser det du skall se utvilad!
Är du en riktig budgetresenär, är det absolut möjligt att överleva på 150 kronor dag, men då måste du verkligen hålla dig till de absolut billigaste loppbon till hotell, enbart leva på lokala delikatesser som fuul (bondbönor) och ta’amiyya (falafel), använda de billigaste trängsta och varmaste transporterna och begränsa din sightseeing till ett minimum av måsten.
På den andra änden av skalan har Egypten gott om 5 stjärniga hotell som kostar uppemot 1500 kronor per natt, och på de bättre restaurangerna i Kairo kommer du inte under 250 kronor per person.
Med väljer du någon slags medelväg, att ta in på enkla hotell med rum som åtminstone utrustats med tak-fläktar och eget badrum, äter på enkla lokalrestauranger, och begränsar sin sightseeing till ett par tempel-besök /dag, kan du komma undan med drygt 300-400 kronor per dag. Tänk dock på att du behöver ganska gott om tid på dig (och en hel del tålamod) om du skall resa runt på egen hand i egypten.

Lämna ett svar