Rödahavets 7 främsta Dykrutter (Liveaboard).

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Rödahavets 7 främsta Dykrutter för Liveaboard.
The Deep South
The Marine Park Cruises erbjuder turer till världsberömda dykplatser som Deadalus, Zabargad, Rocky Island och St Johns. Om du har möjlighet att vara med på en av dessa turer kommer du att att dyka på den ena dykplatsen i världsklass efter den andra. Viktigt är dock att tänka på att denna rutt spänner över långa sträckor och att man därför behöver en snabb båt och bra väderförhållanden. Endast ett fåtal båtar i Röda Havet kan erbjuda denna väg under en en veckas resa. Bästa tiden är april till november för vädrets skull och maj-juni för chansen att se pelagiska fiskar och hajar.
Marsa Alam Sataya
Denna rutt går inte så långt söder om Marsa Alam, eftersom den en först går norr om Marsa Alam för dyk vid Elfinstone Reef ett av de absolut bästa dykplatserna i södera egypten. Du kommer att dyka längs Marsa Alams sydkust där några av egyptens riktigt fina dykupplevelser som det är att t ex att få dyka med delfinerna i Samadai.
Deep South St.Johns
Den bästa liveabord rutten längs den egyptiska kusten. Utgår från Marsa Alam och fortsätter söderut längs kusten med dykning de allra bästa dykplatserna från Delfin-dyken i Samadai och vidare hela vägen ner till St Johns. St Johns Reef anses definitivt vara bland de bästa dykställena i världen och bör inte missas.
Safaga område
Safaga, Liveaboard Route.
Endast 60km söder om Hurghada ökar kvaliteten på dykningen snabbt. Denna rutt har fördelen av vara inom ett skyddat område och därför kan erbjuda enklare förutsättningar för mindre erfarna dykare som kommer att uppleva dykställen som vraket efter Salem Express, Panorama reef etc.
Norra Rödahavet
Rutterna som används i ”The North liveaboard route” liksom ”Wreck tour” utgår båda från Hurghada för att stäva vidare norrut till de platser i Suezviken där berömda vrak som Thislegorm och Dunraven ligger. Ett besök i Ras Mohamed Marine Park kommer också att stå på programmet. På sträckan norr över liksom under vägen tillbaka kommer ni även att besöka alla de bästa dykplatserna runt Hurghada som Careless Reef och Small Giftun Isl.
Sinai Liveaboard – rutter
Utgår huvudsakligen från Sharm el-Sheikh. Dessa rutter är mycket lika de i norra rutten, men istället för att ha Hughada dykplatser på väg till vrakplatserna och Ras Mohamed Marine Park kommer du att dyka på de bästa dykplatserna i Sharm El Sheikh och i Tiran sundet som lär vara ännu bättre.

Lämna ett svar