Myggor och löss

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Även om du inte riskerar malaria i egypten, så vet vi svenskar att myggor kan göra livet surt under sommarmånaderna – så även i

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!


egypten. Under sommarmånaderna är dessa blod-sugande skadedjur aldrig helt frånvarande. I Hurghada och Sharm och de större turistorterna brukar det dock inte vara några större problem och där det skulle vara det så sprayas de ofta effektivt bort ur buskagen med en blandning av het vattenånga.
I mindre turistanpassade områden (som t ex i ökenoaserna) är det endast totalt krig som hjälper, -med hjälp av fläktar, myggaspiraler, samt myggmedel, och kanske en Ezalo-tablett som laddas i en liten kontakt och pluggas in i vägguttaget (säljs på apotek).
Många Egyptier använder sig av citronella olja, (som  också kan köpas på  många apotek), men tester har visat att det är mycket mindre effektivt än medel som innehåller DEET (dietyltoluamid), vilka är de som rekommenderas av läkare. X-mosquito skin-gel är ett effektivt alternativ.
Lika motbjudande – och omfattande – är sommarens flugor.
Men en insektsspray eller luftkonditionering erbjuder ett mycket bra skydd
Några av de billigaste hotellen (absolut inte turisthotellen) dras med loppor, skabb, kvalster, jätte kackerlackor och
andra otrevliga rums- eller sängkamrater.

Lämna ett svar