Hiv och aids

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Trots en tv-kampanj, är kunskaperna om aids hos egyptierna låg, och de flesta egyptier uppfattar  sjukdomen som ett västerländskt problem.
Turister kanske inte heller tänker på Egypten som den typ av land som skulle kunna ha ett aids-problem, men det
hundratal fall som rapporterats om så här långt är med största sannolikhet säkert bara toppen av ett isberg. (särskilt vad gäller turistorterna) Prostitution, och andra sexuella relationer är inte mindre förekommande här än på andra ställen men i allmänhet så tabubelagt att kunskapen om riskerna här är nästan obefintliga, och mycket få egyptiska män har tillgång till kondom.
Behovet av extrem försiktighet och säker sex, kan inte överbetonas. Särskilt bör västerländska kvinnor som har en ”flirt” på platser som Luxor, Hurghada, Aswan och Sharm mfl. platser och som kanske inte är medvetna om vilken ”industri” som sex i dessa turistområden är, vara på sin vakt!!! Vem som helst av endera kön eller sexuell läggning, som överväger någon form av tillfälligt förbindelse, vare sig med en egyptier eller med andra turister, bör alltid bära med sig kondomer och insistera på att använda dem. Apoteken i städerna och ett par butiker i Hurghada och Sinai är de enda platser i Egypten som du kan räkna med att sälja kondomer (kabout) – antingen egyptiska ( Tops) som mycket lätt kan gå sönder, eller amerikanska -importerade =tjocka och oftast för korta..(!) Det är med andra ord bäst att förse sig med kondomer hemmifrån!

Lämna ett svar