Lös mage eller värre i Egypten …

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Som vid de flesta resor till varmare länder finns risken att drabbas av ”turistmage” vid något tillfälle. Om du inte drabbats av kramper, är

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!


den bästa första behandlingen att helt enkelt anpassa din kost, och därefter ta hjälp av läkemedel som en sista utväg.
Skulle du bli sjuk är vanligt kokt ris och kokta grönsaker de bästa sakerna att äta, och du bör försöka undvika fet eller kryddstark mat, koffein, alkohol, och de flesta frukt-och mejeriprodukter. Viktigast är dock att hålla din vätskebalans genom att dricka massor av buteljerat vatten (kanske blandat med en  påse vätskeersättning eller i annat fall, lite salt och socker).
Läkemedel som Imodium riskerar att ge dig en förstoppning och tarmvred och undergräver kroppens egna ansträngningar att befria sig från smitta, men kan vara praktiskt att äta om du skall ut på en utflykt eller resa med orolig mage. Undvik Enterovioform, som alltjämt finns i Egypten då detta läkemedel misstänks kunna skada synnerven. Antinal (nifuroxazid) är allmänt effektivt  mot diarré, och finns över disk på apotek  i hela Egypten, men bör inte användas mer än under ett par dagar.
Ge inte någon av dessa mycket starka läkemedel till barn. Observera också att diarré kan göra läkemedel mindre effektiva om de tas oralt (p-piller till exempel), eftersom de passerar rakt igenom systemet utan att absorberas.
Om symptomen kvarstår längre än ett par dagar, eller om du utvecklar feber eller får blod i avföringen, bör du söka medicinsk hjälp omedelbart, eftersom diarré också kan vara ett symptom på allvarlig infektion.
 
 

Lämna ett svar