Magsjuka och Hälsa

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

magsjuk sjuk medicinTrots all oro förknippade med resor till Egypten, får den absoluta majoriteten av charterturisterna inga magproblem överhuvudtaget.
Med detta sagt…. skulle du under din resa ändå råka ut för oroligheter i magregionen, brukar ett besök på ett vanligt apotek vara mer än tillräckligt för att snabbt koma till rätta med problemet!
farmaceuter är välutbildade, och har en stor arsenal av starka mediciner att välja från, däribland många som i Europa, och definitivt i Sverige, är receptbelagda.
Om du trots detta känner att du behöver en fullständig diagnos kan de alltid rekommendera en läkare – som kan kallas in för ett ”hembesök” på hotellet. De flesta läkare talar god engelska eller franska.
Oftast är det inget fel på maten som är orsaken till magoro, utan din förändring av kostvanor under resan -samt det
snabba bytet av klimat från det Skandinaviska till det Afrikanska – som orsakar de flesta hälsoproblemen. Medan vissa människor snabbt anpassar sig till värmen och kan äta den lokala maten helt ostraffat, blir andra sjuka. Det är orättvist, men så är det.
Om du bara är i landet för en vecka eller två, och vet med dig att du har lätt att bli risig i kistan, så kan det vara klokt att vara lite försiktig i starten och kanske grunda innan resan med Ducoral. Men jag vill återigen säga att de absolut allra flesta klarar sig helt oskadda, så är din magen ”normal” så behöver du inte oroa dig mer för egypten än något annat land söder om skåne. Men för dig som stannar en längre tid kan det vara att föredra att bli sjuk tidigt, anpassas, och därefter oroa dig mindre – mycket beror på din hur du är som person.

Lämna ett svar