Fågelskådning i Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egypten har en betydande strategiskt geografiskt läge som en bro mellan tre kontinenter som erbjuder flyttfågelarter perfekta rastplatser under sina årliga flygningar från Europa och Asien.
Ett brett utbud av egyptiska livsmiljöer, allt från höga oländiga berg till ökenområden och tropiskvegetation längs Nilens avrinningsområden, skapar unika möjligheter tillsammans med den mångfald som behövs för att attrahera en mängd olika fågelarter.
Över 430 fåglarter påträffas i Egypten varav ca 150 häckande arter. Reseten är årliga besökare från Europa och Asien som migrerar söderut på hösten för att återvända under vår månaderna. Fågelskådare som reser till Egypten under dessa månader har många möjligheter att se och uppleva detta skådespel.
Här kan du kombinera 5000 år av människans historia med förstklassig fågelskådning. Kombinera med besök till viktiga antika platser oaserna i både övre och nedre Egypten samt ett besök på Sinai-halvön med sina vackra stränder, otroliga marina liv med dagliga turer för att skåda fågel.
 

Lämna ett svar