Egypten Tull och Visumregler

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

taxfree egypten
Tull och Visum regler i Egypten
För att undvika problem när du kommer till eller lämnar egypten kan det vara bra att känna till om de egyptiska tullreglerna.
Enligt egyptisk lag är det inte tillåtet att importera mer än 200 cigaretter (eller 25cigarrer, eller 200 g av tobak) och 2 liter alkohol. Det är också olagligt att ta med narkotika och skjutvapen (och råbomull….;-)

Det är även olagligt att föra ut narkotikaklassade läkemedel, skjutvapen och råbomull. Lokalt köpt guld och silver kan föras ut för personligt bruk eller i små mängder.
Här hittar du information om Tax-free i Egypten där du kan handla när du landat i Hughada Sharm eller i Kairo:

24 svar

 1. Mattias skriver:

  Hej
  Jättebra sida, har bara en fråga får man ta med snus till Egypten och i så fall hur mycket ?

 2. BM skriver:

  Hej, jag bor i Fakous, Egypten och saknar lite saker från Sverige. Vet Du om man får skicka per post från Sverige till Egypten godis, kryddor, konserver. Posten och Tullen i Sverige ger klartecken till detta, det är vad tullen i Egypten godkänner som jag undrar över.
  Hälsningar BM

  • admin skriver:

   Hej. Det går att skicka från Sverige. Oftast får man dock hämta ut det i Kairo på centrala postkontoret vid Ataba. Det kommer att läggas skatt på det mesta som sänds. Jag fick t ex några paket fröer skickade för en tid (10 stycken) sedan och det kostade 50 LE.

 3. Lena skriver:

  Hej
  jag ska åka till Egypten de närmaste dagarna har inte fått bra svar om vad jag får ta med när det gäller typ mat, i detta fall te och hälsokost alt näringspulver, vad vet du?
  MVH LA

 4. Philip skriver:

  Hej!
  Jag ska åka till Hurghada i slutet av månaden, och undrar vad åldersgränsen är för att ta in alkohol i Egypten samt köpa på Tax-Free där.
  Mvh Philip.

 5. Therese skriver:

  Hej!
  Jag och min syster ska åka till Hurghada i April 2veckor och undrar lite om det är värt att köpa alkohol på Arlanda innan avresa eller om man kan köpa det på flygplatsen när man landar?
  Har hört att man inte kan köpa alkohol 24h efter man landat, stämmer detta?
  Hur mycket alkohol får man köpa om jag köper från Arlanda och ska till Egypten?
  Vart kan man köpa alkohol i Hurghanda?
  MVH Therese

 6. Anders skriver:

  Ska till Egypten nästa vecka, min fråga är; Får man ta med sig vin till Egypten? Typ en 3 liters box, ligger i mitt incheckade bagage.

 7. Louise skriver:

  Hej!
  Vi skall till Hurghada efter påsk. Då vår dotter är glutenintolerant och veteallergiker vill vi ta med lite egen mat till henne. Det blir bröd, knäckebröd, mjukost, proteinpulver osv. Får man ta in det i landet? Behövs intyg från någon som styrker att hon behöver ha med detta?

 8. Madelene skriver:

  Hej!
  Hur många liter starksprit får man köpa på taxfreen på planet när man åker till Egypten per person?

 9. Anna Kinch skriver:

  JAg tänkte ta med 2 olika sorters glassmaskiner, en för mjukglass och en för hårdglass, och ge som bröllopspresent. KAn det vara problematiskt att ta med ny elektronik av dessa slag?

 10. Cecilia skriver:

  Hej, jag undrar om man får ta med sig blondering (alltså hårfärg) på planet från sverige till egypten?

 11. beatrice skriver:

  Hej,
  Jag undrar vad som krävs för att få ta in narkotikaklassade läkemedel in i egypten,? Ska åka dit snart så behöver veta men ambassaderna verkar inte så snabba på att svara. Man googlar runt och hittar så olika info nån säger att man inte alls kommer in trots läkarintyg o nån annan säger att de är inga problem, va stämmer?

 12. Ammie Hedman skriver:

  Får jag ta med Migräntabletter?

 13. Ann-sofie.bogström skriver:

  Jag ska med min familj till Hurghada området i oktober. Min son äter medicin mot sin adhd. Den är narkotika klassad. Hur gör jag då?

  • Hej Ann-Sofie,
   Tack för frågan!
   Ni kommer inte få problem med medicinen om ni tar med den förskrivna dosen för vistelsen (”eget buk”). Är ni oroliga så ta även med ”förpackningen” där er sons namn, förskrivande läkare och rekommenderad dosering framgår. Återkom gärna om ni har följdfrågor. // Johannes Lundin. (Egyptenguiden).

Lämna ett svar