Sovtåg i #Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Att resa med tåg i Egypten är ett utmärkt sätt att resa mellan Egyptens främsta tempel monument och gravar.
Till exempel kan du med hjälp av tåget enkelt och snabbt kombinera en utflykt från t ex Hurghada med Luxor/Kairo och därmed slippa välja mellan Konungarnas Dal och Pyramiderna.
Sovtågens sovkupeer, kan omfatta ett helt tågset, eller begränsas till ett par vagnar kopplade till ett tåg i ”reguljärtrafik”. Tågen går mellan Kairo, Luxor eller Aswan. Passagerare delar en bekväm dubbellkabin med handfat. Middag serveras ombord och du väcks med frukost på sängen.
club1Med på tåget finns även en bar som ibland (det beror på gästerna ombord) förvandlas till ett diskotek. För dyrt för ryggsäcksresenären men trevligare, billigare och mindre stressigt än en flygning! Tågen avgår från Ramses station i Kairo*

  • Under flera år har jag samlat massor praktiska tips för dig som funderar/skall resa till egypten. Gillar du sidan?  Sprid gärna informationen till andra resenärer eller ditt eget resesällskap genom att”gilla/rekommendera” sidan på facebookG+ eller twittra iväg etttwitter!”Knappar” för detta hittar du överst och underst på varje sida!
    Tacksam för Hjälp! 
  • // Johannes Lundin (egyptenguiden)

 

Lämna ett svar