Kan man resa med barn i Egypten? Absolut!

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egypten är ett väldigt barnvänligt land, och att ha barn med sig på en resa är ett bra sätt att få kontakt med vanliga

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!


egyptier. Många av de aktiviteter som finns passar ofta alldeles utmärkt även för barn, både templen och pyramiderna är spännande utflykter men även fellucka seglingar på Nilen är spännande för alla sjörövar-ungar!
Bortsett från alla fantastiska monument så finns ju också de alltid lika populära kamel och häst ritterna, eller varför inte se Luxor på en åsnerygg? Snorklings utfärder är naturligtvis även de lika spännande för barn som för vuxna. Över huvudtaget så lämpar sig Egypten väl för familjer som vill kunna göra saker tillsammans och där alla medlemmar får ut något spännande och intressant av det. Till detta kommer att Egyptierna är mycket barnkära vilket gör det både spännande och roligt att resa runt i egypten med barn.
Barn och Säkerhet
Det finns dock några saker att tänka på när man reser till Egypten med barn, och det är att barnsäkerhets-tänket i det närmaste är obefintligt. T ex finns absolut inte barnstolar att tillgå i de flesta taxi eller ens i hyrbilar och mikrobussar av alla de slag. Dessutom kan du inte förvänta dig att Felluckor och andra båtoperatörer har barnflytvästar att tillgå. (om de ens har flytvästar att tillgå) Om du inte kan riskera att vara utan detta så är ett råd att ta med dessa själv hemifrån.
En annan potentiell risk är naturligtvis magåkommor trots att de numer är betydligt mer sällsynta och oftast snällare än vad ryktena hävdar. Dock kan det vara bra för en barnfamilj att tänka på att barn lättare torkar ut vid diareér än vad
vuxna gör, och att det därför är ännu viktigare att barn får i sig bra med vätska om de blir sjuka, och att ni fortsätter att ge dem vatten, även om de får upp det gång på gång. Ett bra tips kan vara att förse sig med vätskeersättnings pulver. Detta kan du köpa på alla apotek i Egypten (fråga efter Rehydran), dessa kostar oftast runt tio kronor för ett paket med sex påsar. De kan se till att en dålig mage inte försämras till något ännu värre. Rör ut ett paket i 200ml flaskvatten och fortsätt att ge detta tills diareén har gått över.
Nappflaskor finns att köpa i varje apotek, och det är lätt att hitta blöjor i de flesta supermarkets och barnpassning finns ofta att tillgå på de bättre hotellen.
 

2 svar

  1. Stefan skriver:

    Sofitel Hotel i Hurghada är barnvänligt, härlig strand, all inclusive, underhållning och relax av högsta klass. Andra bra hotell är alla de kända namnen som Intercontinental, Hilton, Grand osv. Ett besök på fiskrestaurangen Fishhouse är ett måste, god färsk fisk och fint ställe. Man ska absolut resa till Egypten med barn, det gör vi. Barnen har hur mycket som helst att uppleva, och maten ÄR helt OK. Tänk bara på de klassiska sakerna som att skala äpplena, köp internationell glass, borsta tänderna i flaskvatten. Gör gärna en båtutflykt för att komma närmare delfinerna, sköldpaddorna och de andra fina fiskarna, de finns där ute jag lovar. I Hurghada har vi åkt både Glass bottom boat och en annan längre tur till Paradise Island, då ingår matbuffé på båten och snorkelutrustning. Perfekt med ditt utflyktspaket till Kairo -jätte skönt att slippa turistbussen!!! Nästa gång testar vi din resa till Petra.
    ALLT GOTT
    sTEFAN

  2. Anders skriver:

    Det jag funderar över är hur det är att ha en ettåring i Kairo. Tänkte bara vara där ett par dagar, men är det möjligt att gå runt över huvudtaget?

Lämna ett svar