Hotell och Pensionat

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Egyptiska hotell är löst kategoriserade i allt från fem-stjärniga verkliga lyxhotell ner till ytterst enkla enstjärniga alternativ. Under dessa

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!


kategoriseringar finns också en uppsjö av oklassificerade hotell och pensionat, några av dem anpassade till utländska backpackers, andra som främst används av egyptierna själva. Men standarderna varierar stort även inom en viss kategori och prisläge – och även från rum till rum på många ställen. Klassifieringen tenderar att motsvara verkligheten bättre i de övre skiktet; och kommer du ner till de en- eller tvåstjärniga alternativen, är skillnaderna nästan försumbara.

Lyxhotellen utgörs nästan uteslutande av moderna och internationellt ägda hotellkedjor (Sofitel, Mövenpick, Hilton, etc), med pooler, barer, restauranger, luftkonditionering med alla de vanliga internationella kännetecknen.
Fyrstjärniga hotell kan ha mer av karaktär, däribland hittar du de (nyrenoverade) kända namnen från den klassiska turismens glansdagar: Hotell som Old Cataract i Aswan, och Vinterpalatset (Winterpalace) i Luxor. Även här är alla hotell i denna klass luftkonditionerade, med egen pool, café och restaurang, etc. Därefter övergår kategorin i de
tre-stjärniga- hotellen, bland vilka det åter igen finns några riktiga men udda pärlor, även om många är byggda i oinspirerande  70-tals stil i betong, och som vid första anblicken nu känns lite trista.
På den två-och en-stjärniga nivån, du får sällan luftkonditionering, men några juveler bland dessa  erbjuder effektiva takfläktar i gamla klassiska byggnader med balkonger, högt i tak och djupa fönster som är väl utformade för att klara värmen. Omvänt kan dessa trotjänare dock vara något kyliga på vintern, eftersom de sällan har någon form av uppvärmning.
Vissa av de billigare hotellen klassificeras som pensionat, vilket inte medför någon större skillnad vad gäller utrustning, men brukar betyda att det är familjeägt och därför har en vänligare atmosfär. Kairo, i synnerhet, har några underbara pensionat.

 

Lämna ett svar