Boka hotell och dolda avgifter

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Bokning av fyr-och femstjärniga hotell kan göras genom att du vänder dig direkt till det centrala bokningskontoret hos kedjan som äger

Johannes Lundin. Jag bor i Luxor och skräddarsyr individuella reseprogram till hela egypten. Läs mer om våra utflyktsprogram Klicka här!


hotellet, eller via fax.
Att bara dyka upp i receptionen på ett snofsigt hotell, eller att ens att ringa dem direkt, kan medföra att du möts av en minst sagt ovilja att boka in er och med personal som ibland till och med hävdar att hotellet är fullt. Många hotell i egypten lever av turistgrupper för sin verksamhet och inte är särskilt intresserade av individuella resenärer. Att föredra  är att boka som en ”del i ett paket” genom ett lokalat företag som har förreserverade hotellrum under säsongen. Turister som bokar på det sättet får kraftigt reducerade rumspriser, men mer blygsamma rabatter kan också vara tillgängliga för oberoende resenärer som bokar från utlandet, via t ex en hotell tjänst på nätet.
Vid bokningar av mellanklasshotell, är det värt att försöka boka långt i förväg om du vill bo i ett särskilt rum i Kairo, Alex, Aswan och Luxor.De flesta hotell tar ut en serviceavgift (12 procent) plus lokala skatter (2-15 procent) på toppen av sina citerade priser.
I de lägre kategorierna är frukost är ofta obligatorisk men ingår ibland inte i rumspriset. Det är vanligtvis inte något att hetsa upp sig för. Olika ”extra avgifter” kan många gånger läggas till på mellanklasshotellen, som t ex ett par pund för en fläkt eller luftkonditionering eller en TV som inte ens fungerar, eller om den gör det, -endast visa egyptiska kanaler etc…
 

Lämna ett svar