Om Sharm el Sheikh

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om Sharm el Sheikh

[put_wpgm id=6]
Sharm El Sheikh på Sinaihalvöns sydspets, har två ansikten. Det ena ser man i områdena Naama Bay och Hadaba med internationella restauranger, souvenirer, dykskolor, snabbmatställen barer och kaféer – allt som förknippas med större turistorter. Liv och rörelse, dag som natt.
Den ursprungliga orten Sharm el Sheikh, en halvmil från Naama Bay, är något helt annat. Basarer med vardagsvaror och små restauranger mede både godare och billigare mat än i turistområdet. Hummer och färskaste tänkbara fisk till löjligt lågt pris! I Sharm el Sheikh kan nöjeslystna roa sig om kvällarna i Naama Bay, sightseeinglystna kan bege sig ut till Sinais ökenområde och besöka det grekiskt ortodoxa Katarinaklostret vid foten av Sinaiberg där Moses enligt Bibeln tog emot tio Guds bud. Känner man för lite trekking kan man bestiga det 2285 meter höga berget.
Men framförallt är Sharm el Sheikh känt för dykning i världsklass. Under vattenytan väntar en fantastisk värld, oavsett om man dyker eller snorklar. De bästa ställena för snorkling i Sharm el Sheikh är udden Ras Um Sid i området Hadaba, Middle Garden och Far Garden norr om Naama Bay.

OBS
Då inga svenska charterarrangörer har resor till Sharm och Dahab i vinter rekommenderar jag Turkish Airlines för biljetter. De har både bra priser och bra flygtider, med ofta korta mellanlandningar i Istanbul och Kairo:

Tags: ,