Om Pengar Bankomater och Valuta i #Egypten

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om Pengar Bankomater och Valuta i #Egypten

Egyptiska pund (EGP, eller E£) är den nationella valutan i Egypten.
 
Pundet (eller ”Geneeh” på arabiska) är indelad i 100 ”piasters” (eller ”Ersh”). Egyptiska sedlar finns i valörerna 200, 100, 50, 20, 10, 5 och 1 pund, och 25 och 50 ”piasters.”
OBS Det finns även mynt varav 1 punds myntet är snarlikt till förväxling den europeiska Euron – så var noga med att kontrollera att det är euro du får och inte pund om du växlar på gatan med någon som säger att de vill bli av med sina ”europeiska mynt som inte går att växla”…
Bankkontor finns det gott om i alla större städer. Bankerna är vanligtvis öppna från 08:30 till 14:00 söndag till torsdag. Bankomater är också vanligt förekommande vid bankkontoren samt på andra platser som i stormarknader, bensinstationer och köpcentran.
TIPS Ett bra tips är att använda ICA-kortet (med Mastercard/Maestro) vid uttag i bankomater – då de har mig veterligt lägst uttags avgift. (ingen uttagsavgift alls, entdast 1,5% valutapåslag).

Ett svar

  1. Sirvan skriver:

    Tack för en mycket bra hemsiad, jag har läst en hel del innan vår resa till Egypten den 29 dec-2011.
    Undrar om du rekommenderar att man på egenhand tar sig till Kairo och pyramiderna när resebolagen avstår från sådana utflykter mht läget i Kairo.

Lämna ett svar