Om Hurghada

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om Hurghada

Allt du förknippar med sol, bad och semester finns i Hurghada. Sandstränder, dykning vid korallrev, långa shoppingavenyer, spännande restauranger, mysiga småbåtshamnar, nattliv och moderna resorthotell för hela familjen.

Den äldsta stadskärnan i Hurghada kallas El Dahar. Det är den mest genuina stadsdelen med vardagsliv, gatumarknader, mattbutiker och slitna bostadskvarter. Men också sandstrand och en hel del nöjesliv.
Shopping och småbåtshamn
Söderut längs Hurghada s nästan oavbrutna sandstranden ligger hotellen på rad i blomstersmyckade trädgårdar. Efter några kilometer kommer det livliga området Sekkala med shopping och restauranger. Det ligger i sin tur inte långt från Nya marinan, som blivit en populär samlingspunkt tack vare sin långa hamnpromenad med butiker, eleganta kaféer och nöjesställen intill småbåtshamnen.
Folkliv på Village Road
Ännu en bit söderut hittar du Nya Hurghada med sitt omtyckta huvudstråk Village Road. Det är en sju kilometer lång palmaveny som kantas av restauranger, barer och shoppingcenter som Esplanada Mall. Samt hundratals småbutiker där du kan hitta allt från skor och väskor till egyptisk keramik, exotiska kryddor och fornegyptiska motiv målade på papyrus.
Blue Village Exotic Aquamarine
Ytterligare en liten bit bort, strax efter köpcentret Senzomall, ligger Blue Village Exotic Aquamarine. Det är en högklassig familjeanläggning där All Inclusive ingår i grundpriset. Den ligger direkt vid havet och har en mängd faciliteter, däribland tolv vattenrutschbanor, en liten bollplan, beachvolleyboll, tennisbanor och flera restauranger.
Splash – hotell med eget vattenland
Reser du med lite större barn till Hurghada och vill ha en blöt och fartfylld semester ska du titta närmare på Splash-hotellet Jungle Aqua Park Resort. Där har ni obegränsad tillgång till hotellets häftiga vattenpark med en mängd vattenrutschkanor. Hotellet är byggt i afrikansk stil och All Inclusive ingår i grundpriset.
Dykning och snorkling
Röda havet är ett av världens finaste dykvatten. Du kan följa med på båtuflykter som passar alla från erfarna dykare till nybörjare som vill snorkla över korallrevens färggranna fiskar.
Utflykter till badvikar, pyramiderna och Nilen
Hurghada har en mängd utflykter och aktiviteter att välja bland. I Hurghada kan du bege dig ut på delfinsafari, turkiskt bad, middag under stjärnorna i öknen och familjevänliga båtturer. Vill du möta det gamla Egyptens kulturskatter finns även både en- och tvådagarsutflykter till såväl Kairo och pyramiderna som till den gamla kungastaden Luxor med sina tempel och gravkammare vid Nilens strand.

Läs mer om Hurghada här på Egyptenguiden:

Tags:

Lämna ett svar