Om El Gouna

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om El Gouna

Den unika formgivningen har gjort El Gouna till mångas favorit i Egypten. Hela resmålet är byggt på små öar och halvöar kring ett nätverk av kanaler och laguner. Här har du lika nära till sandstränder och snorkling som till mysiga bytorg med butiker och restauranger.
Kanalsystemet gör att alla bor nära vattnet och skapar samtidigt en charmig atmosfär. Husen är byggda i traditionell sydegyptisk stil med valvbågar, kupoler och sandfärgade fasader.
Flera små centrum
Ett trevligt sätt att se sig om är att följa med kanalbåtarna, som bara kostar motsvarande 20 svenska kronor för en heldagsbiljett. Lika billiga är El Gounas tuk-tuk-taxis. Var du än bor är det nära till folkliv och mysiga kaféer. Det lilla centrumet Kafr, shopping- och restaurangtorgetTamr Henna och den charmiga marinan Abu Tig är samlingsplatserna de flesta rör sig mellan.
All Inclusive-hotell för familjer och par
Riktiga familjefynd kan du hitta på systerhotellen Rihanna Resort och Rihanna Inn. Andra populära alternativ är Three Corners Ocean View & Ocean View Club med sitt fina läge alldeles vid marinan. Samt det eleganta och välutrustade El Gouna Mövenpick Resort nära golfbanan. Där ingår frukost i priset, på de tre övriga har du All Inclusive.
Dykning och snorkling
I bra läge vid våra hotell Rihana Resort och Rihana Inn finns ett skandinaviska dykcenter. Du kan följa med på dagsutflykter som passar alla från erfarna dykare till nybörjare som under trygg ledning vill snorkla i ytläge över korallrevens färggranna fiskar.
Utflykter till badvikar, pyramiderna och Nilen
I Elgouna kan du bege dig ut på delfinsafari, turkiskt bad, middag under stjärnorna i öknen och familjevänliga båtturer. Vill du möta det gamla Egyptens kulturskatter har vi både en- och tvådagarsutflykter till såväl Kairo och pyramiderna som till den gamla kungastaden Luxor med sina tempel och gravkammare vid Nilens strand.
Läs mer här på Egyptenguiden om El Gouna:Tags: , ,

Lämna ett svar