Om Dahab

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om Dahab

[put_wpgm id=5]
Dahab en mysig Beduinstad
Dahab är en lugn och charmig liten beduinstad alldelses norr om Sharm el Sheikhs pulserande turist-stränder. Här är atmosfären mycket mer avspänd och att tillbringa en dag eller två, eller varför inte veckor under palmerna på som skuggar uteserveringarna som ligger som ett pärlband efter strandlinjen, känns inte konstigt alls. Dahab har den effekten, det är helt enkelt en mycket rogivande plats! Kanske tack vare alla ryggsäcks resenärer som sedan länge gjort Dahab till vad det är idag – Första gången jag själv kom  hit var 1998, och jag har ofta under mina resor hit ”blivit kvar” här längre tider än vad jag först hade tänkt mig. Det är helt enkelt en sån plats!
Lugnt tempo
Småskaligheten och den avslappnade stämningen här är en stor del av Dahabs charm, och det är framför allt denna som skiljer Dahab från andra egyptiska badorter.
Det är lätt att känna sig hemma!
Och inte för inte så har Dahab även hamnat på världskartan bland dykare! Här kan du Snorkla i alldeles turkostblått vattnen med ett sprakande marintliv och underbart vackra koraller alldeles utanför stranden, istort sett vart i Dahab du än befinner dig! Här försvinner korallväggarnana brant ned i djupet – och särskilt vackera är reven under morgonen, då solen går upp över Saudi Arabiens röda berg och lyser upp korallen.
Du kan också bege dig på Beduin-ledd kamelexpedition ut i den omgivande och mycket dramatiska klippöknen alldeles ”bakom” staden.

Blue Hole

Erfarna dykare från hela världen flockas till Dahab för dyk i det lika välkända som vackra “Blue Hole”, ett mycket djupt
“korall-hål” med en otrolig variation av tropiska fiskar, (även havssköldpaddor).
I Dahab hittar du också trevliga ”små hotell” och hostels alldeles vid stranden och än billigare boenden i närheten av Beduin byn. Dahab ligger 145 km sydöst om Kairo.

Läs mer om Dahab: