Om att fiska nilaborre i Nassersjön

Vi skräddarsyr ditt äventyr i Egypten

Created with Sketch.

Om att fiska nilaborre i Nassersjön

I Egypten har du möjlighet att fiska den största sötvattensfisken i ditt liv, och kan vi erbjuder sedan 2010 ett spännande fiskeäventyr på Nassersjön i södra Egypten.
Lake Nasser är världens största konstgjorda sjö och känd för att vara den bästa platsen i världen för både Tigerfisk and Nilabborre. Eftersom Nilabborren har en bättre chans att nå rekordstorlekar i sjöar än i flodsystem, har många sportfiskare som fiskat under resorna på Nassersjön lyckas fånga nilabborrar på 25 till 100 kg.
Men Lake Nasser erbjuder också fiske efter den spännande Månfisken, två arter av Tilapia och flera arter av Kattfisk, -varav den legendariska jättefisken Vundu är den största. Totalt finns trettiotvå olika fiskarter i Lake Nasser, samt en hel del äkta nilkrokodiler som kan bli över 5 meter långa!
Håll utkik efter dessa fantastiska varelser.
Fiskesafari här på nassersjön kan inkludera allt från trolling, spinning, drift och flugfiske. Allt i en fantastisk miljö med orört ökenlandskap. En sak är säker:  en fiskesafari på Nassersjön är det närmaste du kan komma den verkliga innebörden av ordet ”Safari”.
Bara några timmar efter att du lämnat Asswandammen och Höga dammen bakom dig och börjat stäva uppför Nilen, kommer du att snart vara helt utom räckhåll för både el- som mobilnät och mitt i en otroligt vacker vildmark. För den fågelintresserade finns här en osedvanligt rik möjlighet till fågelskådning som alternativ till eller i kombination med fiskedagar.
Läs mer:

Tags: , ,